Subačev oslobođen optužbe za šverc kokaina

Prema optužnici, bio je zadužen i za regrutovanje pripadnika kriminalne organizacije, ali prema ocjeni suda, ni za to nije bilo dokaza
185 pregleda 0 komentar(a)
Saša Subačev, Foto: Luka Zeković
Saša Subačev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.11.2012. 14:10h

Pomorac Saša V. Subačev (51) iz Bara, oslobođen je optužbe da je kao član međunarodne kriminalne organizacije, brodom “Peggy” švercovao 11 kilograma kokaina iz luke Antverpen u Belgiji do italijanske luke La Specija, odlučilo je danas u Višem sudu u Podgorici specijalno vijeće sudije Valentine Pavličić.

Prema optužnici, bio je zadužen i za regrutovanje pripadnika kriminalne organizacije, ali prema ocjeni suda, ni za to nije bilo dokaza.

Sudija je u obrazloženju presude kazala da ni jednim provedenim dokazom nijesu potvrđeni navodi optužnice, da je Saša Subačev prenosio kokain kao pripadnik kriminalne organizacije čiji su organizatori bili Zdravko Radonjić i Gordana Stanivuković, te sada pokojni Dragoslav Striković.

“Nije dokazano da su Zdravko Radonjić i Gordana Stanivuković, te sada pokojni Dragoslav Striković, organizovali kriminalnu organizaciju, nije dokazano ni da je Subačev bio njihov pripadnik. Spisi predmeta i optužnica predstavljaju samo osnov za sumnju, i sud iz ovih dokaza nije moga da izvede zaključak o krivici Subačeva”, kazala je sudija Pavličić.

Prema optužnici zamjenika specijalnog tužioca Darka Đukića, pomorac Saša Subačev je od početka februara 2005. pa do 1. avgusta 2006. u zemljama Zapadne Evrope, prenosio kokain kao pripadnik kriminalne organizacije čiji su organizatori Zdravko Radonjić i Gordana Stanivuković, te sada pokojni Dragoslav Striković, i ostali pripadnici protiv kojih se vodi krivični postupak u Italiji zbog organizovanog kriminalnog udruženja sa ciljem krijumčarenja narkotičkih supstanci, kupovali i prenosili kokain u Italiju, Belgiju, Švedsku i ostale zemlje EU.

Bonus video: