Neuspio pokušaj pljačke u Herceg Novom: Lupao pištoljem pa pobjegao

Iako napadač nije ništa uzeo ni iz kase, ni iz prodavnice, a nije povrijedio ni radnice, one tvrde da su pretrpjele ogroman strah
6 komentar(a)
Market Roda Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Market Roda Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.11.2012. 09:28h

Naoružani, maskirani muškarac, pokušao je preksinoć oko 21 sat i 20 minuta da opljačka supermarket Roda u Herceg Novom, u Ulici Nikole Ljubibratića.

U prodavnici nije bilo mušterija, kada je 40 - ak minuta prije zatvaranja maskirana osoba upala i prijeteći pištoljem zatražila novac iz kase.

On je od jedne, od ukupno tri radnice koje su bile u supermarketu, zatražio da otvori kasu, ali ona to nije znala, što je prema svjedočenju radnice na delikatesu Dragane Samardžić izazvalo bijes napadača.

„Počeo je lupati pištoljem po kasi, sav se tresao i usput nešto preturao po džepu“, kazala je Samardžić.

Kada je ona, tada na pultu za delikatesom, krenula prema napadaču, on je pobjegao. Dragana kaže da je čula zvuk automobila kojim je najvjerovatnije pobjegao.

„Sve nije trajalo duže od pet minuta“, rekla je Samardžić.

Iako napadač nije ništa uzeo ni iz kase, ni iz prodavnice, a nije povrijedio ni radnice, one tvrde da su pretrpjele ogroman strah.

Na lice mjesta vrlo brzo je stigla policija. Obavljen je uviđaj, a kontrolisani su i prolaznici i vozači u Ulici Nikole Ljubibratića i okolini. Sve je zabilježila i kamera u Roda marketu. Iz Uprave policije je saopšteno da je istraga o pokušaju pljačke u toku. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, osim marketa na Toploj, preksinoć je pokušana pljačka u još dva objekta u gradu.

Bonus video: