suđenje ljiljaniću

Ubio joj muža, pa joj rekao: “Eto ti ga sad, gospođo”

Marović je nakon Ljiljanićevih riječi zakukala, na šta je ubica kazao: “Trebala si o tome ranije da razmišljaš“
70 pregleda 0 komentar(a)
Sreten Marković, Foto: Luka Zeković
Sreten Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.11.2012. 21:16h

Ljiljana Marković, supruga Sretena Markovića, kojeg je ubio taksista Ljubiša Ljiljanić, kazala je juče u Višem sudu da joj je ubica muža nekoliko trenutaka nakon što je pucao, kazao: “Eto ti ga sad, gospođo”.

Ona je dodala da je poslije Ljiljanićevih riječi zakukala, na šta je ubica kazao: “Trebala si o tome ranije da razmišljaš“.

Saslušanjem svjedoka juče je pred krivičnim vijećem sudije Predraga Tabaša u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Ljiljaniću.

Marković je ispričala sudu detalje događaja.

“Prije nesreće sam se bojala od Ljiljanića i govorila sam da će nekoga ubiti. Moj suprug nije osjećao taj strah i kazao mi je - šta ti misliš, da se tako lako ubija“, kazala je ona.

“Prije nesreće sam se bojala od Ljiljanića i govorila sam da će nekoga ubiti"

Istakla je da se sjeća da sam se toga dana sa suprugom vratila iz trgovine, a zatim sam ušla u kuću.

“Pogledala sam kroz prozor od dnevnog boravka i ugledala Ljiljanića. Krenula sam ka vratima i u tom momentu začula pucanj. Pomislila sam da je petarda, ali se onda čuo i drugi pucanj”, rekla je svjedokinja.

Zapao u psihičku krizu

Ljiljanić je ispričao da je 1993. učestvovao u sudaru, u kojem je Marković bio oštećeni.

Potpisali su sporazum o vansudskom poravnanju da bi Marković naplatio štetu. Međutim, nastavio je da ga tuži, tražeći imovinsku i neimovinsku štetu.

“Taj postupak je sproveden na sudu, ali ja nijesam mogao vjerovati da će iznos biti toliki. Sud je trebalo da proda moj stan koji sam teško kupio, da bi Marković naplatio štetu”, kazao je optuženi.

Objasnio je da je zbog toga zapao u tešku psihičku krizu, da je uzimao lijekove i da se 16 dana liječio u bolnici na nervnom odjeljenju. Naveo je da je nekoliko dana prije ubistva sud zakazao prodaju njegovog stana.

“Kao taksista, dobio sam vožnju u naselju Zagorič. Stranku sam povezao na 100 metara od Markovićeve kuće, odlučio sam da pođem kod njega da ga zamolim da me sačeka za novac da mi sud ne prodaje stan. 

Sud je trebalo da proda moj stan koji sam teško kupio, da bi Marković naplatio štetu”, kazao je optuženi Ljiljanić

Supruga pokojnika rekla je da je znala da njen suprug vodi parnicu zbog naplate nematerijalne štete iz saobraćajnog udesa i da je presuda postala pravosnažna.

Ljiljana je kazala sudiji Tabašu da joj je poznato da je njen suprug govorio Ljiljaniću da sve što sud presudi, on i njegov advokat će ispoštovati.

Rekla je da zna da je Ljiljanić molio njenog supruga da se odloži izvršenje rješenja i da je jednom bila prisutna kada je Ljiljanić došao u njihovu kuću i razgovarao sa suprugom.

Na pitanje branioca optuženog advokata Čedomira Janjevića, Ljiljana je objasnila da je po osnovu ove nematerijalne štete iz saobraćajnog udesa nakon suprugovog ubistva primila 17.000 eura.

Preporučujemo za Vas