okršaj u ziksu

Oštrom kašikom napao zatvorenika

Obezbijeđenje je brzo reagovalo i spriiječilo dalju tuču. Nakon toga Vujović je odveden u Kliniči centar
206 pregleda 3 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Boris Pejović
Ivan Vujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 19:20h

Osuđenik Jagoš Petrović juče je izoštrenom kašikom nanio više uboda zatvoreniku Ivanu Vujoviću, zadajući mu lakše tjelesne povrede.

Iz Uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija "Vijestima" je sinoć nezvanično rečeno da je Petrović oko 17.30 nasrnuo na Vujovića i izbo ga u predijelu vrata i leđa.

"Petrović je u hodniku paviljona C nasrnuo na Vujovića izoštrenom kašikom i zadao mu povrede po tijelu. Obezbijeđenje je brzo reagovalo i spriiječilo dalju tuču. Nakon toga Vujović je odveden u Kliniči centar Crne Gore, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede i vraćen je u Kazneno popravni dom", kazao je sagovornik "Vijesti".

Uprava spuškog zatvora o događaju je obavijestila Upravu policije. Istraga koju su sinoć obavili službenici IP Danilovgrad utvrdiće zbog čega je došlo do obračuna među zatvorenicima.

Petrović je u aprilu 2011. godine iz Srbije prebačen u ZIKS. On je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od sedam godina i šest mjeseci, zbog krivičnih djela razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i produženo krivično djelo prevare. Potraživan je i po naredbi Osnovnog suda u Baru, gdje je osuđen na dvije godine i šest mjeseci, zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga.

Vujović je u martu prošle godine osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića. 

Vujović je u martu prošle godine osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića

Petrović je u julu 2011. godine tvrdio da su njega i osuđenika Dejana Paraćina brutalno pretukli zatvorski čuvari.

Prema zvaničnom objašnjenu uprave ZIKS-a, Petrović je tada “slučajno” zadobio teži potres mozga, frakturu lobanje, prelom nosa na šest mjesta, lom jagodične kosti i to zato što mu je greškom “motorola” doletjela u glavu. Ombudsman Šućko Baković tada je pokrenuo ispitni postupak.

Vujović je u martu u paviljonu "C", tri dana nakon što je grupa osuđenika napala i razoružala stražara, a zatim se fizički obračunala sa zatvorenikom Milanom Grbavčevićem, pokušao napasti Grbavčevića. Iz uprave ZIKS-a “Vijestima” je tada rečeno da je Vujović u namjeri da napadne Grbavčevića nasrnuo na tri službenika zatvora i nanio im lakše tjelesne povrede. Taj slučaj dospio je u Tužilaštvo.