Predrag Strugar pušten iz pritvora

Pošto sam oficir koji se ne predaje, kad pobijedim u ovom pretresu, za mene će tek onda rat biti završen
328 pregleda 2 komentar(a)
Goran Rodić, Predrag Strugar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Rodić, Predrag Strugar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.11.2012. 08:27h

Predrag Strugar juče je pušten na slobodu, nakon što je Viši sud u Bijelom Polju prihvatio zahtjev njegove odbrane da se brani sa slobode.

Strugar je sa još sedmoricom pripadnika bivše Vojske Jugoslavije optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koji je počinjen u Kaluđerskom lazu u proljeće 1999.

On je, ispred zatvora, pred novinarima ponovio da nije kriv, što je, kako je kazao, već dokazano na sudu.

“Već je to dokazano, jer je suđenje pri kraju. Nema više novih momenata koji bi doveli do neke druge odluke. Boriću se do kraja da bude oslobađajuća presuda. Nikad se neću predati, jer je samo takva presuda moguća nakon svega onoga što se čulo u sudnici. Isto važi i za ostale optužene, za koje očekujem takođe oslobađajuću presudu”, kazao je Strugar.

Rekao je da je u pritvoru imao isti tretman kao i svi ostali.

“Bilo je kao za sve ostale ljude, tako da mogu reći da je i zatvor za ljude. Za mene rat još nije završen i traje već dvadeset godina. Pošto sam oficir koji se nikad ne predaje, kad pobijedim u ovom pretresu za mene će tek onda rat biti završen”, kazao je Strugar.

Advokat Goran Rodić kazao je da je prihvaćena ponuda odbrane da Strugar, uz jemstvo od 570.000 eura i stavljanjem hipoteke na imovinu njegovog oca Pavla i brata od strica Jovana, kao garanciju da neće ometati krivični postupak, bude pušten na slobodu.

“On će aktivno učestvovati u postupku, tako da smo danas dostavili potrebnu dokumentaciju u vidu hipoteke na tu imovinu. Suđenje se nastavlja 26. decembra, u opet, nažalost, izmijenjenom vijeću. Moraće da počne iznova, ali dokazi predloženi optužnicom i od strane odbrane su praktično izvedeni. Samo će doći do njihovog ponavljanja. Ni pred novim vijećem ne očekujemo ništa novo, već da se ponove već izvedeni dokazi i da se donese oslobađajuća presuda”, kazao je Rodić.

Bonus video: