Skroman učinak crnogorskih takmičara na Svjetskom kupu na Malti

117 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Mrkajić, Foto: Streljački savez Crne Gore
Dragan Mrkajić, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 15.06.2018. 16:14h

Crnogorski strijelci imali su skroman učinak na Svjetskom kupu za discipline leteće mete/trap, koji je u četvrtak završen na Malti, u gradu Sigijevi.

Ivo Stanišić i Jovica Marković su “upucali” 105, odnosno 104 golubova i zauzeli sredinu tabele, dok je Dragan Mrkajić podbacio i sa 99 golubova bio 100. od 110 strijelaca.

“Cjelokupni utisak je skroman, naročito ako se imaju u vidu rezultati kompletnog prvenstva i mogućnosti nasih strijelaca. Naravno, mora se uzeti u obzir da je ovo tek prvo međunarodno takmičenje za trapaše u sezoni, te da je drugi dan takmičenja bio praćen izuzetno jakim vjetrom i lošim vremenskim prilikama. Kao rezultat loših vremenskih prilika, stanje na tabeli se mijenjalo iz časa u čas, pa su podbacila najveća imena svjetskog trapa (Černogoraz, Fabrici, Glasnović….)”, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

Na Svjetskom kupu je učestvovalo preko 400 strijelaca ove discipline iz 61 zemlje iz svih djelova svijeta.

“Nastupe trapaša odlikovao je izrazito neujednačen nastup prvog i drugog dana. Prvi dan takmičenja donio je odlična izdanja izdanja sva naša tri predstavnika. Drugi dan takmičenja i olujni vjetar, naročito u kasnijem dijelu kvalifikacija, kada su naši bili “srećni” da nastupaju, doprinio je da dođe do oscilacija i gubljenja od 4 do čak 10 golubova u seriji. Svakako, rezultati su i pored toga za respekt, još i više, jer su odrađeni u uslovima na ivici regularnosti i ostavljaju utisak da su strijelci pokazali samo dio onoga što mogu. Podbacio je Mrkajić koji je do ovog takmičenja bio neumoljiv i najbolji u nacionalnom takmičenju, a skromni su bili Marković i Stanišić, koji su nas navikli na puno bolja izdanja”, piše u saopštenju.

U SSCG navode, međutim, da je daleko od realnosti “da očekujemo da naši strijelci bez takmičenja, sponzora i “na mišiće” ostvaruju svjetski rezultat.

“Nesumnjivo je da rezultate imamo, podrška koja naporan rad i talenat pretvara u finala i medalje ne smiju da izostane”, piše u saopštenju.

Trapaše već narednog mjeseca očekuje Evropsko prvenstvo u Austriji, a ako rezultati opravdaju očekivanja, u avgustu i Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

Bonus video: