Karate reprezentacija spremna i orna ako dobije novac za put

"Nadamo se da naš trud neće biti uzaludan i da ćemo dobiti pomoć u pokušaju da i na SP zablista naš karate i crnogorska zastava se zavijori na pobjedničkom postolju", kaže Mrvaljević
4 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 17:03h

Crnogorski karatisti završili su juče pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje se od 21. do 25. novembra održava u Parizu. Posljednji ciklus priprema u prethodnih pet dana naši su reprezentativci završili u Igalu, gdje su se pripremali pod nadzorom Dragoljuba Fatića (selektor muškaraca), Slavenka Bajića (selektor seniorki) i Jugoslava Bukilića (kate).

"Svi naši takmičari su zdravi i spremni. Imali smo dobre pripreme za Pariz, ali i provjere pred najveće takmičenje na prvenstvima Balkana i Mediterana. Na posljednjem je konkurencija bila nevjerovatno jaka, jer su učestvovale svjetske sile kao što su Francuska, Turska, Srbija, Bosna i Hercegovina. Imamo mlad i perspektivan tim, koji je u mlađim kategorijama na velikim takmičenjima osvojio više od 15 medalja, a Marina Raković je bronzom na Evropskom prvenstvu prekinula i taj dugogodišnji post u najjačoj konkurenciji. I ne samo na pripremama i takmičenjima, naši su se karatisti pripremali i u klubovima, sa kojima su učestvovali na brojnim kvalitetnim turnirima", kazao je Fatić.

Iako je na reprezentativnim takmičenjima ženski dio selekcije bio uspješniji, i muškarci su pokazali kvalitet, naročito pobjedom nad ekipom Francuske na Mediteranskom prvenstvu u Tuzli.

Crnogorska selekcija broji 17 takmičara, koji će se za medalje boriti u 12 kategorija. Osim njih, naš Savez će predstavljati internacionalni sudija Miodrag-Mijo Radulović i doktor Perica Maraš.

Naša reprezentacija planirala je put u subotu 18. novembra autobusom do Pariza.

"Iako smo jedan od najpopularnijih i po broju takmičara i klubova najmasovniji sportski savez, imamo problema da obezbijedimo novac za put. Na stranu i to što se u našim klubovima i selekciji odlično radi i postiižu izvanredni rezultati, još nije izvjestan put naših takmičara u Pariz. Tačno je i da imamo podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta i resornog Ministarstva, Uprave za mlade i sport, ali taj novac dobijen državnom raspodjelom je bio nedovoljan da isprati naš program. Nedostaje nam novca za nastup u Parizu, ali nadamo se da ćemo ipak dobiti pomoć da krenemo na put", zabrinut je Vladimir Mrvaljević, predsjednik Karate saveza Crne Gore.

"Odnosili smo se domaćinski, ali kalendar je bio izuzetno zahtjevan u ovoj godini. Evropsko prvenstvo je bilo na Tenerifima i put smo opravdali prvom seniorskom medaljom od sticanja nezavisnosti. Balkansko i Mediteransko prvenstvo nijesmo mogli zaobići zbog pripreme za Pariz. Uz to, imamo veliki broj kvalitetnih takmičara, kojima treba obezbijediti pripreme. Sada se uzdamo u pomoć sponzora i države, jer nam nedostaje 10.000 eura za najveće karate takmičenje. Nadamo se da naš trud neće biti uzaludan i da ćemo dobiti pomoć u pokušaju da i na Svjetskom prvenstvu zablista naš karate i crnogorska zastava se zavijori na pobjedničkom postolju. Mi smo Savez koji vodi računa i o edukaciji i napretku, a sudiju Radulovića u Parizu čeka i verifikacija najvećeg sudijskog zvanja", istakao je Mrvaljević

Bonus video: