Povrijeđen 11-godišnjak: Bacali dječaka uvis, pa ga pustili na beton

Par starijih đaka iz IX razreda, tokom školskog odmora, uhvatili su L. K. između sebe i nekoliko puta bacali ga uvis
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2012. 08:43h

Jedanaestogodišnji L. K., učenik sedmog razreda bjelopoljske Osnovne škole “Nedakusi“, oporavlja se od povreda koje je prije nekoliko dana zadobio kada mu je grupa učenika 9. razreda priredila „dječju šalu“ ispred školskih vrata.

Nakon tri dana bolničke njege, otpušten je na kućno liječenje, a ljekari su mu preporučili strogo mirovanje.

Par starijih đaka iz IX razreda, tokom školskog odmora, uhvatili su L. K. između sebe i nekoliko puta bacali ga uvis. U jednom momentu, grupa dječaka se razmakla, a L. K. je svom silinom tresnuo o beton.

“Pošto su vidjeli šta su uradili, vinovnici incidenta su se razbježali, ali školski video-nadzor je sve zabilježio. Njegovi drugari su ga onako nepomičnog unijeli u učionicu i umivanjem pokušali da ga povrate. Direktor je toga dana bio odsutan, a nakon nekoliko minuta se pojavio dežurni nastavnik i odvezao ga u Urgentni centar bjelopoljske bolnice”, ispričala je “Vijestima” majka povrijeđenog dječaka.

U školi savjetovali da ćute

Ona je rekla da su ljekari konstatovali potres mozga, hematom desnog oka i još nekoliko povreda po tijelu.

“Zadržan je na bolničkom liječenju, gdje je ostao tri dana. U otpusnoj listi, načelnik hirurškog odjeljenja dr Duško Miladinović preporučio je strogo mirovanje. Iako se incident desio 2. novembra, moj sin još ne pohađa nastavu i pitanje je kada će uopšte i moći, jer je obavezan da se javlja pedijatru i neurologu. Žali se na bolove u glavi i uveče se budi sa halucinacijama”, kazala je dječakova majka Milica.

Rekla je da je, sa suprugom, razgovarala sa direktorom škole i nekoliko nastavnika, koji krivicu svaljuju na đake koji su se grubo šalili.

Ona je rekla da su im tako u školi savjetovali da ne pričaju o incidentu, jer će na taj način spasiti tu djecu da ne budu istjerana iz škole.

“Što se nas tiče, ne želimo da ičije dijete bude kažnjeno, ali u interesu druge djece je da se to više nikada ne ponovi. Obavijestili smo resorno ministarstvo i Prosvjetnu inspekciju i svakako da ćemo tražiti i odgovornost uprave kroz zakonski postupak”, kazala je majka L. K.

Galerija

Bonus video: