TRAGEDIJA U TUNELU

Uhapšene još dvije osobe zbog nesreće kod Mojkovca

Uhapšeni G.D. ( 41) otpravnik poslova u Mijatovom kolu i N.R. (46) otpravnik poslova u Mojkovcu
97 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2012. 20:03h

Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju donio je rješenje o zadržavanju G.D. ( 41), otpravnika poslova u Mijatovom kolu i N.R. (46) i otpravnika poslova u Mojkovcu zbog željezničke nesreće u mjestu Rudnica – Mojkovac.

Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju donio je rješenje o zadržavanju od 48 sati za G.D. i N.R..

"Ova lica su lišena slobode, zbog osnovane sumnje, da su počinila teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi krivičnog djela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom ili opasnim sredstvom. O eventualnim novim informacijama javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Radnik novosadskog preduzeća Zgop, Veljko Marković (51) iz Inđije, uhapšen je ranije zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u željeznićkoj nesreći kod Mojkovca u kojoj su pogunule dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je u utorak, u 17 sati i 50 minuta obaviještena da je na početku tunela koji se nalazi u mjestu Rudnica došlo do sudara putničkog voza koji je saobraćao na relaciji Podgorica–Bijelo Polje i radne mašine koja je saobraćala na relaciji Mijatovo kolo-Mojkovac.

TV Vijesti, Boban Obradović

Policija je, kako se navodi, sa Službom spašavanja opštine Mojkovac i građanima pomagala u izvlačenju povrijeđenih iz voza i njihovom transportu do Hitne medicinske pomoći u Mojkovcu. „Nakon preduzetih aktivnosti uhapšen je V.M. (51) iz Inđije, zbog osnovane sumnje, da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi krivičnog djela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom ili opasnim sredstvom“, piše u saopštenju.Kako je najavljeno, drugostepena komisija Željeznice Crne Gore će preduzeti aktivnosti kako bi utvrdila uzrok nesreće.

Izvučena tijela radnika

Tijela poginulih radnika u željezničkoj nesreći kod Mojkovca, Ranka Kašikovića i Gorana Gavrića, izvučena su iz tunela, kazala je portparol Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Mirjana Vujović.“Jedno tijelo izvučeno je oko 13 sati i 30 minuta a drugo pola sata nakon toga”, rekla je Vujović agenciji MINA.Ona je rekla da se danas ne može očekivati uspostavljanje željezničkog saobraćaja između Bijelog Polja i Podgorice.Prema njenim riječima, ekipe ŽICG od sinoć uklanjaju djelove kompozicija.“Danas se ne može očekivati normalizacija saobraćaja. Nakon izvlačenja tijela, radiće se na oslobađanju te trase pruge. Tu je pokidana i kontaktna mreža, a vjerovatnno je veliko oštećenje kolosjeka”, pojasnila je Vujović.Ona je navela da će nakon toga biti rađena procjena štete i pravljen plan kako popraviti kolosjek.

Zadržani putnici stabilno

Zdravstveno stanje sedam putnika koji su nakon željezničke nesreće zadržani u bjelopoljskoj Bolnici stabilno je i oni su van životne opasnosti, saopštio je glavni tehničar te zdravstvene ustanove, Vesko Janković.

Janković je agenciji MINA rekao da je nakon nesreće primljeno 45 putnika, od kojih je sedam zadržano.

Prema njegovim riječima, putnici su pretrpjeli lakše povrede.„U pitanju su nagnječenja i lakše povrede od samog udara. Nema preloma i svi su zbrinuti i stabilni“, kazao je Janković.Kako je naveo, šest pacijenata nalazi se na Hirurškom odjeljenju a jedan je smješten na Neurologiji. „Svi su za sad stabilno i van životne opasnosti“, zaključio je Janković.

Zindović: Pitajte Franovića otkud mašina na pruzi

Izvršni direktor Željezničkog prevoza Milojica Zindović, kazao je sinoć “Vijestima” da čelnike Željezničke infrastrukture treba pitati otkud mašina na pruzi.

On je rekao da je voz iz Mojkovca krenuo nakon što je ispoštovana kompletna procedura.

“Voz 6104 iz Mojkovca je krenuo u 17,45, nakon dobijanja zelenog signala i uredne otpreme - signala otpravnika. Na izlazu iz Mojkovca, voz je naletio na drezinu koja je dio radnog voza za infrastrukturne radove na pruzi.

Prema izjavi mašinovođe, potpuno je poštovana procedura pri pokretanju voza, odnosno dato je zeleno svjetlo i otpravnik vozova je otpremio voz.

Detaljnije informacije, kako je došlo do ove nesreće, odnosno kako je dat napon, kako je pušten voz i dat zeleni signal i otkud mašina na pruzi treba potražiti u Željezničkog infrastrukturi, jer je njihova nadležnost regulisanje saobraćaja na pruzi”, kazao je “Vijestima” Zindović.

Franović pretpostavlja ko je kriv

Direktor Željezničke infrastrukture Zarija Franović kazao je sinoć da pretpostavlja ko je kriv za željezničku nesreću, ali nije konkretizovao na koga misli.

“Istraga je u toku i podatke o nesreći daće istražni organi i drugostepena komisija ŽICG, koja će sve to ispratiti. Postoji kompletna dokumentacija kada se izvode bilo koji radovi na pruzi, sve je to upisano u knjizi, koja se nalazi u željezničkoj stanici u Mojkovcu.

Sve je to uredno upisano i znaće se odgovornost. Pretpostavljam čija je odgovornost, ali ne bih da prejudiciram prije nego što se sve to pogleda od strane istražnih organa”, rekao je Franović.

Galerija