U požaru u Baru izgorjela kuća porodice Aleksić

Povrijeđenih nije bilo, niti je šteta nanijeta okolnim objektima, jer su vatrogasci, bez obzira na loš pristupni put, brzo pristigli i onemogućili širenje vatre
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2012. 19:20h

Trošna jednospratnica Vere Aleksić, ispod starobarske pijace, uništena je u požaru koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima izbio oko 10 časova.

Plamen je izbio na spratu tog oronulog zdanja u kojem Aleksić živi sa sinom koji je teško bolestan, i brzo zahvatio odloženi stari namještaj. Kuća je, inače, stara više od sto godina.

"Intervenisali smo odmah po dobijanju prijave i poslali četiri vozila. Nažalost, nije se moglo više uraditi u ovoj situaciji, jer se plamen jako brzo razbuktao", rekao je Velizar Čađenović, šef opštinske Službe zaštite.

Povrijeđenih, srećom, nije bilo, niti je šteta nanijeta okolnim objektima, jer su vatrogasci, bez obzira na loš pristupni put, brzo pristigli i onemogućili širenje vatre. Za svaki slučaj, nakon suzbijanja požara, vatrogasni timovi su ostali na licu mjesta još dva sata.

Vera, penzionerka, takođe je lošeg zdravstvenog stanja. Nakon što je ostala bez krova nad glavom, sa sinom je provela noć kod kćerke i zeta na Reni. Ona se, kako je kazala, nedavno obratila Mjesnoj zajednici sa molbom za pomoć zbog obrušavanja krova.

“Pitali smo da li treba da pomognemo oko smještaja, a Vera je rekla da će kod kćerke i zeta. Odmah smo se obratili Udruženju penzionera i opštinskom Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti sa apelom da se pomogne ovoj porodici. Nažalost, Mjesna zajednica ima male ingerencije da sama direktno pomogne u ovakvoj situaciji. Nadamo se da ni ovoga puta neće izostati tradicionalna barska humanost”, kazao je "Vijestima" Đuro Perčobić, sekretar MZ Stari Bar.

Galerija

Bonus video: