Žanrovski miks za svačiji ukus

Džerard Batler i Lina Hidi u fantastičnoj epskoj avanturi – film 300; novi nastavak komedije Ostin Pauers; 4 najpoznatije Njujorčanke u romantičnoj drami Seks i grad..
134 pregleda 1 komentar(a)
film 300, Foto: Imdb.com
film 300, Foto: Imdb.com
Ažurirano: 16.06.2018. 17:52h

Bestseler ruskog pisca Sergeja Minajeva, posvećen je generaciji rođenoj sedamdesetih godina 20. Vijeka, koja je stasavala u doba Sovjetskog Saveza, imala velike snove i očekivala promjene sa otvaranjem ka zapadu, reditelj Roman Prigunov, pretočio je u komediju sa dramskim zapletom 2012. Godine.

Film Bezdušni donosi priču o Maksimu, uspješnom bankarskom menadžeru, kojem obilje novca omogućava život na viskoj nozi, u čijem životu istinska zabava ne postoji, već se sve svodi na dokazivanje prestiža uz razvrat. U trenutku kada glavni junak spoznaje odsustvo svakog smisla i radosti i suludo rasipanje snage na život pun poroka, sve počinje da se ruši kao kula od karata. Film pratite na našem programu u petak od 20h.

U subotu nakon Vijesti u pola 7 pogledajte spektakularni nastavak priče o Ostinu Pauersu, britanskom tajnom agentu.

Prošle su tri godine od kako je Ostin Pauers, međunarodni špijun, susreo svog zakletog neprijatelja Dr Zlo, no nakon što Dr Zlo i njegov klon, saučesnik Mini Ja pobjegnu iz zatvora, Ostin je ponovo u akciji spašavanja svijeta.

Zajedno sa tajanstvenim Goldmemberom, Dr Zlo smišlja plan putovanja kroz vrijeme koji će mu omogućiti da zavlada svijetom. Plan uključuje i otmicu Najdžela Pauersa, Ostinovog oca i najpoznatijeg engleskog špijuna. U potjeri za zločincima Ostin Pauers posjećuje 1975. godinu i udružuje se sa starom ljubavi, Foksi Kleopatrom (Bijonse), otmenom i snalažljivom detektivkom. Zajedno moraju pronaći način da spasu Nejdžela i osujete prljave planove Dr Zla i Goledmembera.

Od 20.40h pogledajte romantičnu komediju Djevojka iz predgrađa, priču o mladoj ženi iz predgrađa koja ima velike snove. Bret (Sara Mišel Gelar) je pomoćna urednica u maloj njujorškoj izdavačkoj kući, gdje upoznaje Arčija (Alek Boldvin), književnog diva koji pokazuje interesovanje za nju. Ipak, Arči ima i bivšu ženu, ćerku koja se udaljila od njega, nekoliko bolesti i foto-album bivših djevojaka. Njihov život nije bajka: porodični problem i još mnogo toga opterećuju njihov odnos i Bret mora da donese neke odluke…

Termin od 22 i 30 rezervisan je za istorijski spektakl - film 300 - bitka kod Termopila, adaptacija stripa „300“ Frenka Milera. Režiju potpisuje Zak Snajder, a Frenk Miler je bio izvršni producent i konsultant. U filmu se obrađuje istorijska bitka kod Termopila, akcenat je stavljen na mitologiju Sparte, a manje na precizne istorijske činjenice. Sama borba predstavlja vrhunac mržnje, rival​stva, načina razmišljanja, pa i načina života, između dviju sukobljenih strana. Predvođeni kraljem Leonidom (Džerard Batler) 300 Spartanaca junački se suprotstavljaju daleko brojnijem i nadmoćnijem neprijatelj​u.

Film je zasluženo dobio 17 nagrada i 45 nominacija. Sniman je šezdeset dana ali je postprodukcija trajala gotovo cijelu godinu. U cijelom filmu ima 1523 kadrova i 1006 kadrova sa vizuelnim efektima. Još jedan interesantan podatak jeste da je sama riječ „Sparta“ izgovorena 72 puta u toku filma.

Veliki budžet namijenjen za snimanje i to na više lokacija (Montreal, Los Anđeles) jasno se vidi kroz brojne vizuelne efekte, bogatu scenografiju, izvrsno urađene kostime (tadašnje vojničke uniforme) i po vrlo profesionalnom pristupu glavnih likova tokom snimanja filma. Cijela spartanska vojska na čelu sa Džerard Batlerom je mjesecima ranije odrađivala fizičke pripreme, kako bi svoje tijelo doveli do savršenog izgleda koji je bio potreban za snimanje.

Džerard Batler , Lina Hidi, Dejvid Venam, Vinsent Regan, Rodrigo Santoro, Dominik Vest u fantastičnoj epskoj avanturi. Subota u 22.30h na programu Televizije Vijesti.

Ljubitelji serije Seks i grad, u nedjelju nakon Vijesti u pola 7, uživaće u avanturama istoimenog filma četiri Njujorčanke. Radnja iz serije pretočena je na filmsko platno, sa glavnim glumicama i svim njihovim problemima. Glavni događaj prvog dijela filma jeste planiranje i samo vjenčanje Keri i Zverke. Keri, Šarlot, Samanta i Miranda su nerazdvojne prijateljice, koje dijele sve dobre i loše trenutke u svom životu, prihvataju jedne drugu sa svim svojim vrlinama i manama. Kako kroz seriju, tako i kroz film biće nam predstvaljene brojne modne kreacije, glamur i prestiž pod svjetlima Menhetna.

Film ima dvije nagrade i 12 nominacija, dok režiju potpisuje Majkl Patrik King.

Uživajte u ovoj ljubavnoj priči u nedjelju od 19.10h na programu Televizije Vijesti.

Bonus video: