Davidovićevu halu čuva policija

Kada je fotoreporter “Vijesti” došao da slika upravnu zgradu “Neksana”, obezbjeđenje firme mu je kazalo da je Davidović naredio da niko ne smije da slika imovinu firme
170 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2012. 10:56h

Jedna od hala firme “Neksan”, nikšićkog biznismena Miodraga-Dake Davidovića, koja se nalazi iza benzinske pumpe te firme, još je zapečaćena i čuvaju je policijski službenici - saznaju “Vijesti”.

Juče nije bilo moguće saznati šta se nalazi u hali i zašto je ona bitna policiji i tužilaštvu.

Iz Uprave policije juče je “Vijestima” saopšteno da su službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije po nalogu specijalnog tužilaštva u petak, 9. novembra, ušli u firmu “Neksan”. Detalje o provjerama iz Uprave policije nijesu željali da otkrivaju zbog istrage.

Telefon Davidovića i juče je bio isključen, tako da “Vijesti” nijesu mogle dobiti njegov komentar šta policija i tužilaštvo rade u njegovoj firmi.

Specijalna državna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina-Nina Ivanović ni juče nije htjela za “Vijesti” da komentariše zbog čega se provjerava poslovanje firme nikšićkog biznismena.

Kada je juče oko 15 časova fotoreporter “Vijesti” Ivan Petrušić došao da slika upravnu zgradu “Neksana”, obezbjeđenje firme mu je kazalo da je Davidović naredio da niko ne smije da slika imovinu firme.

U trenucima dok je fotoreporter “Vijesti” bio ispred upravne zgrade, Davidović je odlazio sa posla, ušao u automobil i otišao u nepoznatom pravcu.

Firma “Neksan” osnovana je 1992. godine kao porodično preduzeće. Bavi se djelatnostima proizvodnje, unutrašnje i spoljašnje trgovine i poslovnih usluga.

Davidović je prije rata bio načelnik Centra bezbjednosti Nikšić, za vrijeme rata tokom devedesetih ratni ministar SAO Trebinje, poratni učesnik tranzitnih duvanskih poslova između Crne Gore i BiH, koji su ga odveli u pritvor, odakle ga je spasla amnestija kuma Momira Bulatovića.

Dva puta je spasavao Željezaru, a želio je, kako je više puta isticao, da pomogne i nikšićkim Rudnicima boksita i Duvanskom kombinatu.

Galerija

Bonus video: