Budvani žele da krenu sa mrtve tačke

"Niko nije mislio da ćemo biti bez seta, jer smo na žrijebu dobili dosta laku grupu. Ali, na kraju se ispostavilo da ova grupa nije nimalo laka za nas", kaže Nemanja Dukić
0 komentar(a)
Nemanja Dukić, Foto: Www.cev.lu
Nemanja Dukić, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 13.11.2012. 09:28h

Kada su saznali da su im rivali u Ligi šampiona Lokomotiva iz Novosibirska, Jihostoj iz Čeških Budjejovica i Berlin, odbojkaši Budvanske rivijere bez ustezanja su govorili da će napasti drugu fazu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Nakon dva kola, međutim, Budvani su zakucani za dno tabele grupe D, kao jedna od pet ekipa iz sedam grupa koja još nema osvojen set.

Tim Siniše Reljića pokušaće da se pomjeri sa mrtve tačke u prijestonici Njemačke, gdje večeras (19.30 časova) gostuje klubu čiji je puni naziv Berlin Recycling Volleys.

Jasno je, međutim, da neće biti nimalo lako da se osvoji ni set, a kamoli da se upiše prva pobjeda u eliti protiv prvaka jedne od najmoćnijih zemalja svijeta.

"Niko nije mislio da ćemo nakon dva kola biti bez seta, jer smo na žrijebu dobili dosta laku grupu. Ali, na kraju se ispostavilo da ova grupa nije nimalo laka za nas. Možda je ta priča na početku bila realna, ali se to promijenilo", iskren je Nemanja Dukić, koji napominje da bi i plasman u Kup CEV bio dobar.

Iskusni primač servisa, koji se posljednji priključio ekipi, svjestan je kakav posao čeka „narandžaste”.

"Gostujemo drugom najjačem timu u grupi. Biće veoma teško, ali daćemo svoj maksimum i potruditi se da trijumfujemo u Berlinu. Znamo da će to biti jako teško, ali bismo eventualnom pobjedom opet stekli šanse da se domognemo druge faze. Ako, pak, izgubimo, biće jako teško, praktično nemoguće".

Razloge slabih partija u Ligi šampiona nije teško naći. Ekipa se kasno skupila, promijenjena je gotovo kompletna prva postava, a da stvar bude još gora, Budvani već godinama nemaju protiv koga da se „izmjere” u domaćim okvirima.

"Odrazilo se to što nemamo dovoljno jakih utakmica, jer je liga takva kakva jeste. Samo treniramo, a ni na treninzima nas nema dovoljno. Marković se povrijedio, Brazilac Kaldeira i Stevanović su otišli, pa ne možemo adekvatno ni da se pripremamo".

"Kvalitet sigurno imamo, a da li možemo da nastavimo avanturu u Evropi je veoma teško pitanje. Ponavljam, samo treniramo i nemamo nikakvu realnu sliku svojih mogućnosti. Teška je situacija, ali ćemo se boriti do kraja", zaključio je Dukić.

Pažnja na Kroma

Njemci su u 1. kolu savladali Jihostoj pred 3.528 gledalaca u dvorani „Maks Šmeling” sa 3:0, a onda su u Sibiru izgubili od Lokomotive sa 3:1.

Tima Marka Lebedeva je odlično ukomponovan, što pokazuje i ujednačena statistika igrača - prvi poenter je Robert Krom (31), ispred Srbina Aleksandra Spirovskog (28), Feliksa Fišera (26), Slovaka Tomaša Kmeta (19), Amerikanca Skota Tuzinskog (18)...

Berlin je lider Bundes lige, pošto u prvih pet kola ne zna za poraz.

"Gledali smo Njemce u nedjelju veče. Dobri su na svim pozicijama, imaju odlične srednje blokere, korektor Spirovski iz Srbije je vrlo dobar. Najbolji igrač je njemački reprezentativac Krom, koji je igrao u italiji i sada se vratio kući. To je ozbiljan tim, a biće i dosta publike na tribinama", kaže Dukić.

Bonus video: