Policija češlja poslovanje Neksana Dake Davidovića

Prostorije „Neksana” zapečaćene su radi dalje provjere dokumentacije i poslovanja. Od Davidovića juče nije bilo moguće dobiti komentar
227 pregleda 67 komentar(a)
Miodrag Davidović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Davidović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.11.2012. 10:31h

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta po nalogu specijalnog tužilaštva u petak su ušli u nikšićku firmu „Neksan“, biznismena Miodraga-Dake Davidovića - potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Kako je „Vijestima“ nezvanično rečeno, zapečaćene su prostorije firme radi dalje provjere dokumentacije i poslovanja.

Telefon Davidovića juče poslijepodne bio je isključen tako da „Vijesti“ nijesu mogle od njega dobiti komentar povodom ulaska policije i tužilaštva u njegovu firmu.

Specijalna državna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina-Nina Ivanović sinoć nije željela za “Vijesti” da komentariše zbog čega se provjerava poslovanje firme nikšićkog biznismena.

Upravna zgrada kompanije Neksan u Nikšiću

Firma “Neksan” je osnovana 1992. godine kao porodično preduzeće.

"Za šesnaest godina poslovanja izrasli smo u kompaniju sa velikim razvojnim potencijalom. Naši profitni centri zapošljavaju najbolje tehnologe, ekonomiste, pravnike i inženjere. Posebno smo ponosni na vinariju i destileriju, koja predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Vrijeme je pokazalo da naši proizvodi svojim kvalitetom zaslužuju najviše mjesto na ljestvici tržišnog uspijeha", piše između ostalog na sajtu firme.

Davidović je prije rata bio načelnik Centra bezbjednosti Nikšić, za vrijeme rata tokom devedesetih ratni ministar SAO Trebinje, poratni učesnik tranzitnih duvanskih poslova između Crne Gore i BiH, koji su ga odveli u pritvor, odakle ga je spasla amnestija kuma Momira Bulatovića.

Dva puta je spasavao Željezaru, a želio je, kako je više puta isticao, da pomogne i nikšićkim Rudnicima boksita i Duvanskom kombinatu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: