Vladimir Kličko pregazio hrabrog Vikinga

Za 198 centimetara visokog Klička ova pobjeda bila je 59. u karijeri u kojoj je doživio tri poraza
61 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2012. 00:44h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Hamburg - Hrabri Viking Marijuš Vah zaslužuje sav novac svijeta za ono što je istrpio u meču sa velikim šampionom Vladimirom Kličkom! Šampionski pojasevi u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO ipak ostaju u rukama neprikosnovenog Klička. “

Still Hammer” je priredio spektakularan šou u prepunoj “O2 Hamburg areni”, u meču koji je vjerovatno najbolji u teškoj kategoriji nakon 2004. godine i borbe između Vitalija Klička i Lenoksa Luisa.

Iako je dobio batine, kakve vjerovatno više neće do kraja karijere, Vah je u 2. i 5. rundi uspio da priprijeti, ali je sve ostalo bilo ples i raskošan repertoar udaraca fenomenalnog Ukrajinca.

Kličko je snagu pokazao u drugoj polovini, naročito u šestoj, sedmoj i osmoj rundi kada je rivala dovodio na ivicu nokauta, ali pomalo gong, a prije svega neviđena izdržljiviost kolosa iz Poljske, učinili su da borba traje predviđenih 12 rundi. Kličko je jednoglasno dobio (120:107, 120:107, 119:109).

Za 198 centimetara visokog Klička ova pobjeda bila je 59. u karijeri u kojoj je doživio tri poraza. Četiri centimetra viši Vah je doživio prvi poraz, nakon 27 pobjeda u profi ringu. Kličko je prvi put boksovao protiv visočijeg rivala. Tačnije, Poljak je bio samo velika meta u koju je Kličko nemilosrdno “pucao”.

Sam početak je bio spektakularan. Nakon kvalitetnih uvodnih borbi, u “O2 areni” je zavladao mrak, a udarac gonga počeo je da odbrojava minut ćutanja, u čast nedavno preminulog Vladimirovog trenera, Emanuela Stjuarta, kojem je posvetio večerašnju pobjedu.

Nakon toga, uslijedio je šou Silvestera Stalonea, koji je bio specijalni gost Vladimira, a koji se uz ovacije publike i pokliče “Roki”obratio prisutnima i najavio mjuzikl na temu filma koji ga je proslavio i koji će naredne sedmice biti premijerno prikazan u Hamburgu.

Nakon svega, dio Kličkovog spektakla bio je njegov nekadašnji rival, Nikšićanin Zoran Vujičić, koji je stojeći sa rukom na srcu odslušao ukrajinsku himnu u znak sada najvećem prijatelju, Vladimiru.

Zoran i njegov sin Novo su nakon meča bili specijalni gosti Vladimira i Vitalija Klička u VIP salonu.

Ulaznica nije bilo ni za 600 eura

Spektakl za koji se plaćalo i do 600 eura po ulaznici u “O2 areni” će ući u istoriju po izdržljivosti Poljaka Marijuša Vaha, kao teškaša koji je istrpio najviše udaraca i dobio najveće batine a da ih je sve dočekao na nogama! I ne samo po tome.

Danima unazad nije bilo moguće doći do karte. Specijalni efekti i do tančina isplaniran program sa svjetskom zvijezdom Silvesterom Staloneom imao je i sjajan uvod u borbama koje su prethodile glavnom meču.

U glavnoj uvodnoj borbi je olimpijski prvak iz 2008. godine Rahim Čakhijev jednoglasno bio bolji od Amerikanca Andresa Tejlora.

Ipak, najjači utisak ostavio je 22-godišnji srednjak iz Amerike, Toni Herison koji je spektakularnim nastupom u 11. pobjedi, protiv Poljaka Danijela Urbanskog, opravdao ogroman potencijal. Herisonu predviđaju titulu svjetskog šampiona u ovoj kategoriji.

Galerija

Bonus video: