OK JEDINSTVO IDUĆE SEZONE ŽELI ODBRANU TROFEJA

Šebek: Ako nam se sve kockice sklope, imaćemo najbolju ekipu u državi

Odbojkaški klub Jedinstvo odustao od kvalifikacija za Ligu šampiona, misli usmjerene ka domaćoj sceni
162 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Šebek, Foto: OK Jedinstvo
Slobodan Šebek, Foto: OK Jedinstvo
Ažurirano: 15.06.2018. 09:31h

Iako je osvajanjem titule stekao pravo na to, Odbojkaški klub Jedinstvo Bemax, ipak, u predstojećoj sezoni neće igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao što je to bio slučaj lani. Bjelopoljci su prijavljeni za Čelendž kup, ali se nadaju da će im CEV izaći u susret i omogućiti da nastupe u drugom po snazi evropskom takmičenju, CEV kupu…

"Odluku da se ne prijavimo za Ligu šampiona smo donijeli uzimajući u obzir pravac prema kojem ide ovo takmičenje, a za šta smo dobili i potvrdu kroz pismo upućeno svim klubovima predsjednika CEV-a (Aleksandar Boričić, prim.a.) u kojem nam je predstavio planove daljeg razvoja ovog takmičenja. Kako je preporuka da timovi sa nižim budžetima učešće uzmu u CEV ili Čelendž kupu, mi smo se poslali prijavu za neko od ova dva takmičenja. Takođe, smatrali smo da ćemo kroz neko od ova dva takmičenja imati priliku da igramo protiv ekipa približnih kvaliteta našem, čime želimo da budemo konkurentni i zadržimo se što duže u Evropi", objašnjava za “Vijesti” Slobodan Šebek, sportski direktor Jedinstva.

Izabranike Darka Prebiračevića, dakle, i iduće sezone očekuje borba na tri fronta.

"Glavni zadatak u narednoj sezoni biće odbrana duple krune. To neće biti lako, jer prema informacijama koje imamo u narednoj takmičarskoj sezoni se Budva vraća u tu trku, a tu će biti i Budućnost koja prijavom za takmičenje u Evropi pokazuje da će imati visoke ambicije i na domaćoj sceni. Vjerujemo da su to dobre vijesti za crnogorsku odbojku, jer će borba za trofeje biti uzbudljivija".

Što se igračkog kadra tiče, otišao je srpski tehničar Strahinja Kuburović (u slovenački Salonit), srednji bloker Blažo Đuretić je završio igračku karijeru, dok su ugovori istekli Jovanu Deliću i Filipu Madžunkovu.

“Vijesti” su objavile da je na pragu dolaska srpski tehničar iz Vojvodine, Neđeljko Radović.

"U načelu smo se dogovorili sa Radovićem i ukoliko ne bude nekih promjena, on će u narednoj sezoni nositi dres našeg kluba. Mi smo u pregovorima sa još nekoliko igrača i sigurno će ekipa biti na nivou iz prethodnih sezona. Ako nam se sve kockice što se pojačanja tiče sklope, imaćemo najbolju ekipu u državi", zaključio je Šebek. 

Preporučujemo za Vas