Snežana Pejović oslobođena: Nema dokaza da je naručila ubistvo sestre

Beživotno tijelo Milijane Pejović pronađeno je 12. decembra 2001. godine, piše u optužnici
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2012. 17:53h

Snežana R. Pejović (45) iz Herceg Novog, oslobođena je optužbe da je prije jedanaest godina podstrekavala Vojislava S. Lazarevića da ubije njenu teško bolesnu sestru Milijanu R. Pejović.

To je juče odlučilo krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici.

Postupak protiv Lazarevića je obustavljen jer je preminuo.

Prema optužnici koja nije dokazana, Lazarević je 8. novembra 2001. godine iz koristoljublja i na podmukao način ubio Milijanu Pejović. Snežana Pejović, Milijanina sestra, kako piše u optužnici, nagovorila je Lazarevića da ubije Milijanu, jer joj predstavlja teret zbog dugogodišnje bolesti. Obećala mu je da će mu za to dati 1.500 maraka.

Beživotno tijelo Milijane Pejović pronađeno je 12. decembra 2001. godine, piše u optužnici.

“Snežana je dovela svoju sestru Milijanu u lokal 'Tropik', a potom je nagovorila da pođe u šetnju sa Lazarevićem. On je kod manastira Savina skrenuo sa puta i odveo u gusto rastinje, gdje je ubio. Lazarević je djevojku iznenada uhvatio rukom za vrat, stezao grkljan, a drugom rukom je udario u lice i usmrtio”, piše u optužnici. U istrazi, Lazarević je priznao i detaljno ispričao kako je izvršio ubistvo, ali je na glavnom pretresu u novembru 2002. godine sve negirao.

Branilac Snežane Pejović, advokat Borivoje Đukanović izjavio je da je Sud prihvatio stav odbrane - da je optužnica pravno i činjenično invalidna.

“Sveukupan dokazni potencijal optužnice, sadržan je isključivo u iskazu - odbrani Vojislava Lazarevića koju je dao u istrazi... Lazarevićeva odbrana nije imala oslonac u materijalnim dokazima, već suprotno”, kazao je Đukanović.

To je peta presuda, a četiri prethodne su ukidane. Dva puta je Viši sud u Podgorici izricao oslobađajuće presude koje je ukidao Apelacioni sud. Potom je Apelacioni sud otvorio glavni pretres i u februaru prošle godine i osudio Vojislava Lazarevića, koji se tada nalazio u bjekstvu, na 15 godina zatvora, dok je Snežana zbog podstrekivanja osuđena na 10 godina zatvora.

Krajem prošle godine, Vrhovni sud je ukinuo osuđujuću presudu Apelacionog suda i predmet vratio Apelacionom, a ovaj dostavio Višem sudu na ponovno suđenje.

Bonus video: