Hefl-Riš pobjednica slaloma u Leviju

Hefl-Riš, koja je bila druga nakon prve vožnje, do pobjede došla je u ukupnom vremenu minut, 55 sekundi i 58 stotinki
0 komentar(a)
Marija Hefl-Riš, Foto: Beta AP
Marija Hefl-Riš, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.11.2012. 13:44h

Zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji, ali i greškama njenih rivalki, Marija Hefl-Riš pobjednica je prvog slaloma sezone, koji je vožen u finskom Leviju. Njemica, koja je bila druga nakon prve vožnje, do pobjede je došla u ukupnom vremenu od 1:55,58 minuta.

Marija Hefl-Riš, dvostruka olimpjske šampionka, u slalomu i kombinaciji na Igrama u Vankuveru 2010. godine, upisala je 24. pobjedu u karijeri.

Druga je bila vodeća nakon prve vožnje, velika favoritkinja, Finkinja Tanja Putianinen, sa 55 stotinki zaostatka, dok je iznennađujuće treća bila odlična Amerikanka Mikaela Šifrin sa 74 stotinke slabijim vremenom od pobjednice.

Prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kup u ovoj disciplini, Švajcarkinja Marliz Šild napravila je grešku u prvoj vožnji i odustala.

Pobjednica uvodnog veleslaloma sezone u Zeldenu, Slovenka Tina Maze bila je četvrta, pa je sačuvala prednost u generalnom poretku sa 150 bodova, dok je Riš druga sa 124.

Levi će sjutra biti domaćin muškog slaloma skijaša.

Skijašice će takmičenje u Svjetskom kupu nastaviti u Lejk Luisu, gdje se 24. i 25. novembra voze spust i superveleslalom.

Bonus video: