Sjenka na pobjedu, Radošević odbranio titulu

"Borba je bila izjednačena i da je i rival slavio ne bi bilo nezaslužen”, kazao je u ringu nakon meča Radošević
36 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2012. 22:08h

Odlukom ljekara da zbog povrede arkade desnog oka izazivača Litvanca Virdžilijusa Stapuljonisa, prekinu meč u 9. rundi, Predrag Radošević je večeras na Cetinju dbranio internacionalni IBF pojas u srednjoj kategoriji.

“Hvala publici na podršci. Borba je bila izjednačena i da je i rival slavio ne bi bilo nezasluženo. Pokazao je da je izuzetan udarač, i obojici nam je pukla arkada, ali njemu više”, kazao je u ringu nakon meča Radošević.

Iako je do 27. pobjede u profi ringu došao tek deseti put prekidom, Radošević nije imao težu borbu niti neugodnijeg rivala. Uprkos podatku da je do prekida naš bokser vodio na listama kod Poljaka Miroslava Brozia i Radoslava Milutinovića iz Srbije sa 87:83, bliža je istini lista Italijana Đovanija Lamuste koji je je bodovao neriješeno 85:85. Potvrđuje to i priznanje Radoševića odmah nakon proglašenja, pa ostaje nejasno koju su to borbu gledali Brozia i Milutinović, pa su bodovali toliku prednost?!

U fantastičnoj atmosferi SC “Lovćen” ispunjenog do posljednjeg mjesta objektivnom publikom koja voli i poznaje plemenitu vještinu, oba borca u glavnoj borbi su imala svoje uspone i padove. Smjenjiavali su se periodi u kojim su imali dominaciju, ali je sreća bila na strani našeg asa.

“Bilo je jako teško, jer Litvanac nije pokazao niti jednu lošu stranu. Udara kao kršima sa obje ruke, iz klinča ili sa dostance, svejedno. I odlično podnosi udarce, fantastično je pripremljen. Stalno sam mijenjao stil, trudeći se da ga izmorim i srećan sam što sam uspio da dođem do pobjede”, kazao je Radošević u svlačionici, koji je bio izuzetno svjež s obzirom na težinu borbe.

Bilo je situacija u kojima si otvoreno pogađao iz kontre, a onda bi stao. Zbog čega?

“Nevjerovatan je udarač, sa obje ruke i neminovni su padovi koncentracije protiv takvog borca. Pogledajte samo šta sedesilo iskusnom Ričardu Vilijamsu u Londonu?! Stapuljonis ga je pokosio već u prvoj rundi”, zaključio je 28-godišnji Podgoričanin.

Poput njega i dvije godine mlađi Litvanac je bio svjež u svlačionici, a o težini borbe svjedočila je rasjoketina iznad desnog oka, tek nešto bliža zjenici od one njegovog rivala.

“Ne smatram da sam izgubio ovu borbu. Obojica smo imali rasjekotine, a samo je meni zabranjeno da nastavim. Da sam tu rasjekotinu zaradio od pesnice, u redu, prihvatio bih, ali je to puklo od sudara glavama. Smatram i da mi prečesti prekidi borbe od strane ringovnog sudije, te predugo držanje u klinču nije išlo u prilog. Da je suđenje bilo drugačije, uspio bih da nametnem svoj stil i završim borbu onako kako sam navikao - nokautom”, naglasio je Stapuljonis.

Njemu je ovo drugi izgubljeni meč u karijeri, u kojoj je upisao 19 pobjeda.

Da li ste gubili snagu, naročito tokom sedme runde, iz razloga što nikada nijeste boksovali više od šest rundi?

“Tačno je da nikada nijesam boksovao duže nego danas, ali bio sam spreman za svih 12. To što sam tokom sedme runde izbacivao gumicu bio je bijes zbog predugog držanja i guranja, a sudija je to dozvoljavao. To nezadovoljstvo suđenjem je sigurno uticalo i da mi padne koncentracija i zaradim povredu. Siguran sam da je bio neutralan ring i drugačiji način suđenja, ja ne bih izgubio meč”, zaključio je Litvanac, nezadovoljan stilom sudije Zdravka Milojevića iz Banjaluke.

Poput Radoševića, i pripadnici njegovog štaba i Crnogorske profesionalne bokserske asocijacije su jedinstveni u stavu da boljeg i kompletnieg rivala njihov bokser nije imao u karijeri.

Roganović uz ovacije, uspješan debi Pešića

Iako je znala da pozdravi Radoševića, ispoštuje himnu i nastup Litvanca Stapuljoniosa, sjajna publika na Cetinju pravim je ovacijama ispratila pobjedu sugrađanina Dragana Roganovića, koji je prekidom nakon treće runde slavio nad Slavišom Simeunovićem iz Bosne i Hercegovine.

Sjajan je u debiju bio i Radoševićev klupski i kolega iz amaterske reprezentacije, Bojan Pešić, koji je jednoglasno bio bolji od Armina Kukuča iz Bosne i Hercegovine. Pešić je bio malo stegnut na startu i oprezan nakon duže pauze i borbe bez kacige, ali je u naredne tri runde sjajnim napadima i udarcima dizao publiku na noge.

Odličan je bio i meč između Emila Markića iz Hrvatske i Bujara Sejdijua iz Albanije, u kojem je zasluženo slavio bokser iz Hrvatske.

U prvoj uvodnoj borbi Saša Cigranović iz Srbije je prekdom u prvoj rundi savladao Bosanca Eda Čavraka, dok je duel neiskusnih Harisa Čalakovića iz Srbije i Boška Mišića iz Bosne, pripao momku iz Tutina, koji je udarcem u pleksus rivala u drugoj rundi riješio meč.

Galerija

Bonus video: