Uprava carina objavila fotografije: U barskoj luci zaplijenjeno skoro 39 kg kokaina

109 pregleda 0 komentar(a)
Kokain, Luka Bar, Foto: Uprava carina
Kokain, Luka Bar, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 15.06.2018. 17:22h

Službenici Uprave carina, juče su Luci Bar pronašli 32 pakovanja sa praškastom materijom bijele boje za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Kokain, dopremljen brodom iz Ekvadora, zaplijenjen je sinoć u kontejneru sa voćem.

"Carinski službenici su, analizom rizika, odredili za pregled dva kontejnera sa bananama koja su iz Ekvadora, preko Malte, pristigla u Luku Bar. Pregledom, uz upotrebu skenera, u jednom kontejneru carinski službenici su uočili nepravilnosti. Naime, u dijelu kontejnera namijenjenom za hlađenje (frigo prostor), uočena je sjenka čija boja je ukazivala na postojanje materije organskog porijekla", navodi se u saopštenju Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da su carinici potom, pristupili fizičkoj kontroli i otkrili sumnjivu materiju za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain u količini 32 pakovanja od po jedan kilogram.

"Po nalogu nadležnog tužioca, lice i droga predati su službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave policije na dalje postupanje", zaključuje se u saopštenju Uprave carina.

Policija je saopštila da sprovode kriminalističu obradu o zaplijeni 38,8 kilograma kokaina.

"Službenici Uprave carina su naime praškastu materiju koju su otkrili a za koju se sumnja da je opojna droga kokain, tačnije 32 pakovanja sa ovom materijom za koja se prvobitno pretpostavljalo da su teška od po jedan kilogram, predali policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja. Ova pakovanja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru pristigla u Luku Bar. Preliminarnom analizom i mjerenjem ovih 32 pakovanja, koji su potom izvršeni u policiji, utvrđeno da se u ovim pakovanjima nalazi opojna droga kokain, te da je ukupna bruto težina pakovanja 38.800 grama. Policijski službenici su do sada uzeli izjave od više lica. U koordinaciji sa nadležnim tužiocem policijski službenici sprovode dalje policijsko – tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, usmjerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i lica koja je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet. Službenici Uprave policije će dalje aktivnosti, osim sa drugim nadležnim organima na našoj teritoriji, preduzimati i u saradnji sa bezbjednosnim službama drugih država", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: