Radošević sjutra na Cetinju brani titulu

Odbranom bi naš bokser došao u priliku da se u narednoj godini nada borbi za prvaka svijeta u IBF verziji
0 komentar(a)
Radošević, Foto: Zoran Đurić
Radošević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.11.2012. 14:20h

Podgoričanin Predrag Radošević braniće sjutra veče na Cetinju internacionalni IBF pojas srednje kategorije protiv Litvanca Virgiljusa Stapulionisa.

Radošević je taj pojas osvojio početkom ove godine, a na Cetinju u meču koji je palniran za 21,30 sati po drugi put će braniti titulu.

Odbranom bi naš bokser došao u priliku da se u narednoj godini nada borbi za prvaka svijeta u IBF verziji.

"Nakon fizičkih priprema u Podgorici sa trenerom Zlatkom Malikovićem, tehničko - taktički dio odradio sam u Herceg Novom kod reprezentativnog trenera Fehmija Hisenija. Osjećam se odlično i znam da ću maksimalno spreman ući u ring, u kojem ću se truditi da dam i posljednji atom snage za novu pobjedu. Samo tako bih opravdao ogromnu podršku navijača, mojeg stručnog štaba i Organizacionog odbora, koji mi je omogućio da na Cetinju branim titulu. Posebna mi je čast što ću boksovati u Prijestonici i daću sve od sebe da pojas ostane ovdje", kazao je Radošević koji je na mjerenju imao 71,9 kilograma.

Radošević je slavio u svih 26 prethodnih borvbi, dok je Litvanac uz 19 pobjeda doživio i poraz. Stapulionis je imao 700 grama manje od našeg boksera. Posljednje četiri borbe Litvanac je riješio nokautom, i nikada nije boksovao 12 rundi.

"Svjestan sam da me očekuje borba za titulu i samim tim mora biti teško. Odlično sam se pripremio i mislim da ću pobijediti. Očekujem da će borba trajati svih 12 rundi i došao sam spreman za veliku borbu ali i pobjedu", zaključio je 26-godišnji Stapulionis.

Za razliku od njega dvije godine stariji Radošević ima veliko iskustvo u iscrpljujućim mečevima.

"Titula je magnet koji privlači i svako je želi. Naravno da je i Stapulionis vrijedno radio u cilju ispunjenja želja, ali ja sam spreman za novi izazov i pred mojom publikom ću dati maksimum za novu pobjedu", naglasio je Radošević.

Prije glavne borbe za titulu u Sportskom centru na Cetinju bižće održano pet uvodnih borbi. U glavnoj, u šest rundi, domaći bokser, Dragan Roganović će za rivala imati Slavišu Simeunovića iz Bosne i Hercegovine.

I Radoševićev klupski i nekadašnji reprezentativni drug iz amaterske karijere, Bojan Pešić će na Cetinju po prvi put boksovati kao profesionalac. I njegov protivnik dolazi iz Bosne, Armin Kukuč. Ta borba će biti u četiri runde, baš kao i prve tri.

Boksersku reviju na Cetinju od 19,35 sati otvaraju Saša Čigranović (Srbija) i Edo Čavrak (BiH), potom boksuju Haris Čolaković (Srbija) i Boško Mišić (BiH), dok će u trećoj borbi rukavice ukrstiti Emil Markić (Hrvatska) i Bujar Sejdiju (Albanija).

Roganović i debitant, Pešić, su naglasili da spremni očekuju svoje mečeve i da se nadaju da će ih podrška publike voditi do pobjeda.

"IBF je jedna od najprestižnijih svjetskih bokserskih federacija, a mi u njoj uvjerili smo se da je Crna Gora odličan partner. Bio sam prisutan kada je Radošević početkom godine osvojio titulu, koju u istoj godini brani već drugi put i to značajno dobija na težini u našim strukturama.Mala Crna Gora ima veliki bokserski potencijal i čini sve da taj svoj kvalitet dovede na vrh. A ring je centar koji jedini pokazuje ko je pravi šampion", kazao je predsjednik evropske podružnice IBF-a i supervizor Italijan Roberto Rea.

Konferenciji za novinare sa bokserima prisustvali su i ringovni sudija Zdravko Milojević (BiH) i Radoševićev menadžer Redžo Dedeić.

Cetinje daruje ulaznice

U svečanoj sali Prijestonice održane su dvije konferencije za novinare, onoj prije mjerenja prisustvali su članovi Organizacionog odbora odbrane titule Predraga Radoševića, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, direktor Željezničke infrastrukture Zarija Franović, promoter Redžo Dedeić i menadžer Slobodan - Boban Nikić.

"Bokserski spektakl u našem gradu i borba za titulu IBF federacije je najznačajniji sportski događaj u ovoj godini. Potrudili smo se da ovo veče bude na što većem nivou kao dio sadržaja u okviru proslave Dana prijestonice. Zato je gradska uprava odlučila da, kao poklon sugrađanima i zaljubljenicima u plemenitu vještinu, ulaz bude besplatan. Odluka da Radošević brani titulu na Cetinju je dobar izbor, a uz to i naš talentovani sugrađanin Dragan Roganović boksuje i želim da im poželim sreću. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti pobjede", kazao je Bogdanović.

Javni servis će u direktnom prenosu prikazati mečeve Bojana Pešića, Roganovića i Radoševića.

"Želim da zahvalim Cetinju, Vladi, Željezničkoj infrastrukturi i sponzorima koji su omogućili da Radošević ponovo brani titulu, što će mu garantovati napredak na listama. Cijeli projakat je koštao 75.000 eura", kazao je Nikić.

A na IBF listi srednjaka Radošević se nalazi na 4. mjestu, odmah iza Feliksa Šturma.

"Nadamo se da ćemo polovinom naredne godine doći u priliku da napadnemo svjetsku titulu. U Sidneju ili Americi, zavisiće i od toga ko tada bude zvaničan šampion, ali promoterska kuća iz Južne Afrike je zainteresovana da uđe u projekat Radoševićevog napada na titulu", zaključio je Dedeić, kojem je štab našeg boksera odao priznanje za pomoć i napredak u karijeri.

Bonus video: