Dudićeva supruga traži da joj se vrati oduzeta imovina

Zoja Dudić se osvrnula i na navodni pritisak javnog mnjenja, navodeći da novinari pokušavaju prejudicirati ishod spora
117 pregleda 7 komentar(a)
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.11.2012. 17:16h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Ana Perović-Vojinović za mjesec dana odlučiće da li će Zoji Dudić biti vraćen dio imovine njenog pokojnog supruga Dragana Dudića Frica.

Tu imovinu, nakon smrti Dudića, oduzela je Hipo Alpe Adria lizing, zbog neplaćanja kredita, koje je ovaj uzimao od banke i zalagao za njih svoje nekretnine.

Supruga pokojnog kontroverznog biznismena tvrdi da je banka sporne ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, finansijskom lizingu i hipoteci zaključivala sa Dudićem bez njenog znanja i saglasnosti, iako je to zajednička imovina stečena u braku.

Zato traži da se ti ugovori proglase ništavnim.

Punomoćnik Dudićeve je juče u Osnovnom sudu kazao da ona nije znala za poslove koje je njen pokojni suprug sklapao

Njen punomoćnik je juče u Osnovnom sudu kazao da ona nije znala za poslove koje je njen pokojni suprug sklapao i da je bila van zemlje kada su sporni ugovori potpisivani.

“Iz fotokopije pasoša, kao i ostalih dokaza se vidi da je ona bila van zemlje u vrijeme potpisivanja tih ugovora, te da ih je on zaključio bez njenog znanja. Sam Dudić je u molbi za pomilovanje, koju je poslao predsjedniku države, rekao da nije bio u dobrim odnosima sa suprugom”, navela je punomoćnica Dudićeve.

Punomoćnik banke je rekao da je tužilja navela da se često čula sa suprugom dok je bila u Grčkoj, da je govorila da je figurirala kao ovlašćeno lice, što, po njegovom mišljenju, “ukazuje na nesporan zaključak da su bili u kontaktu i sve ugovore zaključivali uz njeno znanje i odobrenje”.

Punomoćnik Dudićeve je objasnio da su oni morali kontaktirati zbog zajedničke djece, a da je tužilja bila osnivač, a ne ovlašćeno lice za zastupanje.

U završnom izlaganju Zoja Dudić se osvrnula i na navodni pritisak javnog mnjenja koji je stvoren prije donošenja presude, navodeći da novinari pokušavaju prejudicirati ishod spora.

Tuženi su istakli da u postupku nije dokazano da su sporne nepokretnosti uopšte stečene za vrijeme trajanja braka i da nije dokazano da supruga pokojnog Dudića nije bila obaviještena o zaključivanju spornih ugovora. Spornim ugovorima je, između ostalog, obuhvaćena porodična kuća, kotorska diskoteka “Maksimus” i više poslovnih prostora.

Dudić je ubijen krajem maja 2010. na terasi kafea na starogradskom trgu u Kotoru, a bio je bliski poslovni partner odbjeglog Darka Šarića, optuženog za međunarodni šverc kokaina.

Bonus video: