Babić se, prije nego je ubio djevojku, ponašao čudno

Babić je optužen da je 23. maja, iz niskih pobuda i sa umišljajem, ubio maloljetnu N. S. sa kojom je bio u emotivnoj vezi
261 pregleda 6 komentar(a)
Goran Babić, Foto: Zoran Đurić
Goran Babić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.11.2012. 20:35h

Branilac Gorana Babića, advokatica Natalija Karadžić, tražila je juče u Višem sudu da se izvrši neuropsihijatrijsko posmatranje njenog branjenika, jer je od porodice dobila podatak da se okrivljeni prije tog događaja čudno ponašao - zaključavao u sobu i pio alkohol.

Babić je optužen da je 23. maja, iz niskih pobuda i sa umišljajem, ubio maloljetnu N. S. sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Zahtijevao je da se pomire, a kada je ona odbila, potegao je pištolj.

Svjedok Nebojša Kaljević iz Podgorice, ispričao je juče da je da je vidio momenat kada je Babić ispalio treći hitac u djevojku. Rekao je da je on tek tada pala na asfalt

Tužilac Ljiljana Lakić ocijenila je da je Babić to izjavio sračunato, radi olakšavanja krivično - pravnog položaja. Istakla je da se osuđeni nikada ranije nije javljao ljekaru, zbog navodnih psihičkih problema.

Svjedok Nebojša Kaljević iz Podgorice, ispričao je juče da je da je vidio momenat kada je Babić ispalio treći hitac u djevojku. Rekao je da je on tek tada pala na asfalt.

Objasnio je da je bio udaljen oko 50-ak metara od Babića i N. S.

"Čuo sam prvo dva pucnja koji su meni podsjećali na zvuk petarde. Potom sam se okrenuo prema njima i vidio sam kad je taj mladić ispalio treći hitac u tu djevojku, koja je pala na asfalt baš nakon tog trećeg hica. Odmah sam pozvao policiju”, kazao je Kaljević.

Predsjednik Vijeća sudija Suzana Mugoša ga je podsjetila da je u istrazi dao nešto drugačiju izjavu, a on je odgovorio da je prošlo dosta vremena i da se ne sjeća svih detalja.

Bonus video: