Maks Bjađi završio karijeru

"Odlazim kao svjetski prvak da bih dao šansu čovjeku Bjađiju, koji je dugo godina bio u sijenci motocikliste Bjađija", rekao je 41-godišnji Bjađi
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2012. 22:30h

Jedan od najvećih svih vremena se povlači, a odluku je saopštio na stazi “Valelunga”, u blizini Rima, gdje je i poreo karijeru – italijanski motociklista Maks Bjađi, dvostruki svjetski šampion u Superbajku i četvorostruki prvak u Moto GP (do 250 kubika), objavio je da završava karijeru.

"Odlazim kao svjetski prvak da bih dao šansu čovjeku Bjađiju, koji je dugo godina bio u sijenci motocikliste Bjađija", rekao je 41-godišnji Bjađi, koji je oproštaj najavio prvo na Tviteru riječima “ništa više neće biti kao prije".

Za 24 godine karijere i 370 trka (215 u Moto GP i 155 u Superbajku), Bjađi je upisao 63 pobjede, 42 u klasama 250 i 500 MotoGP, te 21 u Superbajku.

Nije uspio da osvoji titulu u "kraljevskoj klasi" Moto GP, u kojoj je tri puta bio vicešampion svijeta. Njegova nesreća bila je što je u to vrijeme "kralj motora" bio njegov zemljak Valentino Rosi.

Bonus video: