Budva: "Parma" zamalo da se pretvori u pepeo

Nakon što su uobičajeno zaposleni u „Parmi“ „raspalili“ roštilj, vatra je oko 7.45 časova iznenada izbila
656 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2012. 18:22h

Samo su minuti dijelili da veliki plameni jezici iz dimnjaka popularnog gril restorana „Parma“ na budvanskoj zaobilaznici zahvate kompletan restoranski inventar na gornjoj terasi i da progutaju drvenu konstrukciju tog ugostiteljskog objekta.

Nakon što su uobičajeno zaposleni „raspalili“ roštilj, vatra je oko 7.45 časova iznenada izbila, a plameni jezici visoki i do dva metra izlazili su iz dimnjaka.

Ubrzo je nastala panika i nekoliko radnika pokušavalo je da ugasi požar, ali visoka temperatura i vatra koja se ubrzo proširila i na drvo, u neporednoj blizini dimnjaka, prijetili su da se plamen proširi na gornju terasu.

Poziv u pomoć dežurnoj ekipi Službe zaštiti i spasavanja, odmah je upućen i za nepuna tri minuta vatrogasno vozilo je stiglo na lice mjesta.

Samo nekoliko minuta za njima došla je i policija, koja je regulisala saobraćaj na prometnoj raskrsnici na zaobilaznici gdje je “Parma”.

Brzom intervencijom Vatrogasne jedinice požar je odmah ugašen.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić rekao je da nerijetko dolazi do izbijanja vatre u ugostiteljskim objektima, gdje se dimnjaci povezani sa roštiljom redovno ne čiste.

„To je problem svuda, jer usljed neredovnog čišćenja dolazi do nakupljanja velike količine masnoće. To se desilo i u 'Parmi', došlo je do stvaranja visoke temperature, pa se vatra proširila i na drvo”, kazao je Šljukić navodeći da je “cijeli restoran mogao kao barut da izgori”.

Gorjelo i u Buljarici

Vatrogasci su, naveo je Šljukić, i u cik zore, tri sata iza ponoći, intervenisali na plaži u Buljarici, gdje je izgorjela kućica za smještaj plažnog mobilijara.

„Požar je ugašen, ali je kućica kompletno uništena. Kako je došlo do požara, još se ne zna, jer kućica nije bila priključena na elektomrežu, niti je bilo grmljavine, što bi mogli da budu uzroci izbijanja vatre“, kazao je Šljukić.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, policija je izvršila uviđaj na licu mjesta i uzela otiske.

Galerija

Bonus video: