Osumničeni za ubistvo: Potpisao ono što su policajci pripremili

Meni su u policiji u Budvi dali njihov zapisnik koji su unaprijed pripremili i da ga pročitam, kazao je Stošić
163 pregleda 1 komentar(a)
rade stosic, Foto: Arhiva "Vijesti"
rade stosic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.11.2012. 19:25h

Policijski inspektor Milojica Džarić saopštio je juče da je Rade Stošić, osumnjičen da je sa Gondi Kristijanom ubio Klausa Dojčlendera u Budvi, tesiran na poligrafu i prije nego je obavljeno zvanično saslušanje.

On i advokat Branko Čolović potvrdili su da je izjava, koju je Stošić tada dao, vjerno prenijeta u zapisnik.

Stošić je negirao to, rekavši da su mu dali da potpiše unaprijed sastavljeni zapisnik.

Beograđanin Stošić i i Kristijan, optuženi su da su 7. februara 2005. ubili Dojčlendera u naselju Drobnići kod Budve, s umišljajem i iz koristoljublja.

Džarić je, pred vijećem sudije Predraga Tabaša, izjavio da je Stošić saslušan 16. februara 2010. i da je saslušanju prisustvovao i njegov branilac po službenoj dužnosti, advokat Čolović.

“Poštujući Zakonik o krivičnom postupku, Stošić je upozoren na mogućnost da ne mora da iznese odbranu i da može da se brani ćutanjem. Međutim, kako je rekao da će dati odbranu, sa braniocem je otišao u zasebnu prostoriju gdje su obavili povjerljivi razgovor. Kolega inspektor Zoran Vučinić je tog jutra bio zapisničar, jer tada nije bilo daktilografa na poslu... Osim mene, niko nije postavljao pitanja. Nije bilo primjedbi na sadržinu zapisnika. Nakon što je pročitao zapisnik, Stošić je svojeručno potpisao svaku stranu”, izjavio je Džarić.

Beograđanin Stošić i i Kristijan, optuženi su da su 7. februara 2005. ubili Dojčlendera u naselju Drobnići kod Budve, s umišljajem i iz koristoljublja

Branilac optuženog, advokat Miodrag Bojanić prigovorio je njegovom iskazu, jer se, kako je kazao, razlikuje od svjedočenja inspektora Vučinića, koji je kazao da je i on postavljao pitanja Stošiću.

“Meni su u policiji u Budvi dali njihov zapisnik koji su unaprijed pripremili i da ga pročitam. To je bilo kada je obavljeno video-snimanje”, kazao je Stošić, prigovarajući svjedočenju inspektora.

I Čolović je rekao da je Stošić dao iskaz pred policijskim inspektorima, koji je, prema njegovim riječima, tačno i vjerodostojno unijet u zapisnik.

“Potom je zapisnik potpisao Stošić, a zatim i ja”, kazao je advokat.

“Ovog advokata je telefonom pozvao inspektor Zoran Vučinić u mom prisustvu. Došao je poslije deset minuta, potpisao zapisnik i otišao. Zbog toga prigovaram njegovom svjedočenju. Nikakav iskaz u njegovom prisustvu nisam dao”, tvrdi Stošić.

Suđenje se nastavlja 7. decembra.

Bonus video: