Počelo suđenje za napad na urednika i novinara "Dana"

Drljević i Papić su ispričali u podgoričkom Osnovnom sudu juče da ih je grupa momaka prvo zasula grudvama
307 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Drljević, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Drljević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.11.2012. 15:05h

Sportski urednik “Dana” Veselin Drljević i njegov kolega Radovan Papić tvrdili su juče da ih je gomila momaka bez povoda napala početkom februara ove godine na Zabjelu, dok su optuženi istakli da ih je Drljević isprovocirao, jer je prvi udario jednog od njih.

Luka Dragović (21) i Marko Rašović (20), optuženi su za nasilničko ponašanje u sticaju sa nanošenjem lake tjelesne povrede, dok se maloljetnom M.Š. sudi u odvojenom postupku.

Drljević i Papić su ispričali u podgoričkom Osnovnom sudu juče da ih je grupa momaka prvo zasula grudvama, a potom i izudarali Drljevića kada je izašao iz vozila da ih fotografiše.

Papić je naveo da nije vidio ko je udarao Drljevića, jer su u međuvremenu njega gađali grudvama sa svih strana

“Dragović je prvi dotrčao prijeteći mi uz psovke da bacim aparat, pokušao je da me udari, ja nisam imao vremena da se branim, jer sam odmah pao, pošto me neko sa leđa udario. Pao sam na koljena i rukama pokušao da zaštitim glavu, udaralo me više lica nogama po tijelu i glavi”, ispričao je urednik “Dana”.

Pokušao da urazumi momke

On je dodao i da je mislio da će fotografisanjem urazumiti momke da prestanu da zasipaju kola i njegovog kolegu grudvama, te da sigurno nije očekivao takav ishod događaja.

Dragović i Rašović su naveli da nijesu krivi za krivično djelo koje im je stavljeno na teret

Papić je naveo da nije vidio ko je udarao Drljevića, jer su u međuvremenu njega gađali grudvama sa svih strana, te da je kada se okrenuo vidio da mu kolega “leži u lokvi krvi”.

“Prvo su me grudvom pogodili u glavu dok sam bio u vozilu, ja sam izašao iz auta pokušavajući da smirim situaciju, mislio sam da će kada vide da sam stariji čovjek prestati”, rekao je Papić.

Dragović i Rašović su naveli da nijesu krivi za krivično djelo koje im je stavljeno na teret, da su izašli iz kuće da se zabave, te da nijesu imali namjeru da bilo koga povrijede.

"Uradio sam mu čišćenje"

Oni su dodali da je Papić prvo počeo da ih psuje kada je izašao iz kola, a da je Drljević prvi udario Dragovića glavom u jagodicu, kada mu je Dragović rekao da skloni aparat.

Drljević je kazao da nije tačno da je prvi udario Dragovića, te da ga nijesu oni odveli u Dom zdravlja

“Ja sam morao da se branim i uradio sam mu “čišćenje”, pa je pao, nakon čega sam ga udario nogom u vrat, a potom se i nekoliko njih zalećelo i udarali ga nogama. Ja sam vidio krv i rekao dosta je, nakon čega sam ga podigao s drugovima, koji su ga poveli u Dom zdravlja”, rekao je Dragović.

I Rašović je priznao da je Drljevića kako je rekao “dva puta odgurnuo nogom” dok je bio na snijegu.

Drljević je kazao da nije tačno da je prvi udario Dragovića, te da ga nijesu oni odveli u Dom zdravlja, već neka žena i njegov bivši učenik kome je predavao u školi.

Suđenje se nastavlja 19.decembra.

Bonus video: