Ice Cube novom pjesmom "hapsi Trampa"

"Uhapsite predsjednika, imate dokaze... On je dio ruske obavještajne službe", navodi se u pjesmi i dodaje da je "narandžasta boja, boja novog bijelca"
4 komentar(a)
Ice Cube, Ajs Kjub, Foto: Shutterstock
Ice Cube, Ajs Kjub, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2018. 18:03h

Poznati muzičar Ajs Kjub (Ice Cube), začetnik takozvanog gengsta repa, izdao je novu pjesmu u kojoj napada Donalda Trampa, koji je omiljena meta kritike američkih rep muzičara.

U pjesmi "Arrest the President", muzičar ne imenuje direktno Trampa ali je aluzija očigledna.

"Uhapsite predsjednika, imate dokaze... On je dio ruske obavještajne službe", navodi se u pjesmi i dodaje da je "narandžasta boja, boja novog bijelca".

Ajs Kjub aludira na istragu o ruskom miješanju u predsjedničke izbore, kao i na boju Trampove kose i tena.

Pjesma je dio novog albuma koji izlazi 7. decembra.

Muzičar (49) naviknut na polemike, često u pjesmama prenosi političke i poruke o stanju u društvu. On je uoči posljednjih izbora 6. novembra na polovini Trampovog mandata pozvao svoje obožavaoce da iskoriste svoje pravo glasanja.

Reper, rodom iz Los Anđelesa, pridružio se reperima Džej-Ziju (Jay-Z) i Eminemu koji kritikuju Trampovu politiku.

Druga legenda gengsta repa Snup Dog (Snoop Dogg), dugogodišnji prijatelj Ajs Kjuba, je nedavno snimio muzički spot u blizini Bijele kuće. Muzičar u spotu puši cigaretu od marihuane i vrijeđa predsjednika.

Ajs Kjub je inače poznat po muzičkoj karijeri ali i ulogama u filmovima kao što je ostvarenje "Žestoki momci". Autor je i scenarija za "Friday" iz 1995. za koji je napisao dva nastavka. Muzičar je i autor scenarija i režiser je ostvarenja "The Player's Club".

Bonus video: