"Varvarima" od 20 do 40 dana zatvora

Advokat odbrane Pavle Radonjić najavio je da će se žaliti prekršajnom vijeću, jer smatra da su okrivljeni trebali eventualno dobiti uslovne, a ne zatvorske kazne
141 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2012. 13:39h

Video: Zoran Bojović

Sudija Larisa Begović osudila je Milovana Jovanovića (33) na 40 dana zatvora zbog izazivanja nereda na košarkaškoj utakmici Budućnost Voli – Partizan u Sportskom centru “Morača”, Aleksandra Miljanića (23) na 30 dana, a po 20 dana zatvorske kazne dobili su Minja Mihajlović (32), Dragan Radović (35), Ilija Baturan (23) i Nikola Čelebić (25).

Četvorica navijača Budućnosti Almir Lukačević (23), Aleksandar Vukčević (38), Filip Radenović (23) i maloljetni A.G. oslobođeni su prekršajne odgovornosti za incident u “Morači” krajem oktobra.

Advokat odbrane Pavle Radonjić najavio je da će se žaliti prekršajnom vijeću, jer smatra da su okrivljeni trebali eventualno dobiti uslovne, a ne zatvorske kazne, obzirom da ranije nijesu osuđivani.

"U sudskoj praksi se u takvim slučajevima izriče uslovna osuda", ocijenio je Radonjić.

Niko od nadležnih nije prihvatio odgovornost za loše obezbjeđenje utakmice , a KK Budućnost Voli je novčano kažnjen sa 6.000 eura zbog propusta u organizaciji meča.

U neredima je te noći povrijeđeno oko 20 ljudi.

Bonus video: