NE ODUSTAJE

Džordž Lukas: Snimaću filmove kojih neće biti u bioskopima

Lukasov posljednji film je "Red Tails" (Crveni repovi) o legendarnoj crnoj eskadrili koja je formirana 1941. godine
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2012. 13:58h

Džordž Lukas, autor filmskog serijala "Ratovi zvijezda" neće odustati od filmske umjetnosti, već će, kako je najavio, snimati "svoje male, lične filmove".

Lukas je proteklog vikenda prisustvovao gala večeri "Eboni" magazina, svega nekoliko dana nakon što je saopštio da je svoj "Lukasfilm" prodao "Dizniju" za 4,05 milijardi dolara.

Dogovorom je predviđeno snimanje još filmova iz serijala "Ratovi zvijezda". I dok će Lukas biti kreativni konsultant, sve konce u rukama držaće njegova dugogodišnja saradnica Ketlin Kenedi.

Pomiješana osjećanja

Lukas je, kako prenosi AP, rekao da ima pomiješana osećanja zbog cijelog dogovora. "To je sve tako tužno. Tokom 40 godina to je bio moj život, ali sada sam spreman za veće i bolje stvari", rekao je.

Među tim stvarima su obrazovna fondacija u koju će biti uložen veliki dio novca koji je dobio za "Lukasfilm".

Jedva sam uspio da ubacim ''Red Tails'' u bioskope

"Mahom će to biti filantropija, ali ću snimati i sopstvene, male, lične filmove", rekao je Lukas o svojim planovima za budućnost.

Lukasov posljednji film je "Red Tails" o legendarnoj eskadrili koja je formirana 1941. godine.

I dok taj film opisuje kao proizvod ljubavi, Lukas dodaje: "Planiram da odem dalje od toga. Jedva sam uspio da ubacim ''Red Tails'' u bioskope. Ovi na kojima sada radim nikada neće biti prikazani u bioskopima".

Galerija

Preporučujemo za Vas