U Sutomoru zaplijenjeno 163 kilograma skanka

Policija je u garaži pronašla 10 bijelih PVC džakova u kojima se nalazilo 150 PVC pakovanja skanka težine oko 158 kilograma
59 pregleda 9 komentar(a)
Skank Bar, Foto: Uprava policije
Skank Bar, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 04.11.2012. 17:15h

Baranin R.M. (34) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je izvršio krvično djelo novlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je tokom pretresa kuće osumnjičenoga u naselju Haj Nehaj u Sutomoru, pronašla i oduzela oko 163 kilograma skanka i gasni pištolj marke "BLOW" sa dva okvira bez metaka.

Protiv njega je Višem državnom tužiocu u Podgorici podnijeta krivična prijava. Iz Uprave policije saopšteno je da je R.M. drogu krio u kući, zbog dalje prodaje.

"Službenici Uprave policije prilikom pretresa kuće, u naselju Haj Nehaj-Sutomore, Baranina R.M. (34) pronašli su 162.905,5 grama biljne materije zelene boje, za koju se osnovano sumnja da je opojna dorga skank", saopšteno je iz policije.

Oni ističu da je R.M. drogu krio na nekoliko mjesta u kući. Policija je u garaži pronašla 10 bijelih PVC džakova u kojima se nalazilo 150 PVC pakovanja skanka težine oko 158 kilograma.

U jednoj sobi, osumnjičeni je, u ormaru, sakrio putnu torbu u kojoj je policija pronašla sedam ručno pravljenih pakovanja, umotanih u providnu foliju, u kojima se nalazio skank težine oko 4.3 kilograma i jedno ručno pravljeno pakovanje PVC u kojem je bilo oko 300 grama skanka.

U istoj prostoriji u bijeloj plastičnoj kanti pronađen je jedan ručno pravljeni zamotuljak, u plavoj PVC foliji, u kojoj se nalazilo oko 213,9 grama skanka i jedna providna PVC kesa u kojoj je bilo oko 92,5 grama skanka.

"Pored skanka, u plastičnoj kanti, pronađena je i digitalna vaga marke „Valex“ i PVC folije plave i bijele boje. R.M. je 162.905,5 grama biljne materije zelene boje, za koju se osnovano sumlja da se radi o opojnoj drogi skank, a koja je poslata na vještačenje u Forenzički centar, držao radi dalje prodaje" piše u saopštenju Uprave policije.

U akciji su učestvovali službenici Odsjeka za borbu protiv droge, grupe Bar, Budva i Ulcinj i Područne jedinice Bar.

Bonus video: