Sav novac od prodaje Lukas filma ide u dobrotvorne svrhe

Režiser Džordž Lukas izjavio je da će novac od prodaje svoje kompanije Lucasfilm Ltd. dati u dobrotvorne srvhe, odnosno fondaciji koja se bavi obrazovanjem
60 pregleda 0 komentar(a)
Džordž Lukas, Foto: Rojters
Džordž Lukas, Foto: Rojters
Ažurirano: 04.11.2012. 14:08h

Slavni režiser izjavio je da će svih 4,05 milijardi dolara koje treba da dobije od Diznija za prodaju svoje kompanije "Lucasfilm" pokloniti dobrotvornoj organizaciji za edukaciju, iako još nije napomenuo o kojoj se fondaciji tačno radi. Lukas je trenutno predsjedavajući u Edutopiji, organizaciji koja se bavi uvođenjem novih inovativnih predmeta u škole, pa postoji velika vjerovatnoća da su upravo oni njegov prvi izbor, nagađa eonline.com.

Podsjetimo, ovog je utorka objavljeno da je Dizni kupio "Lukasfilm", kompaniju koja stoji iza serijala "Ratovi zvijezda" i "Indiana Jones", od Džordža Lukasa za 4,05 milijardi dolara.

Likas je tada izjavio: "Vrijeme je da predam 'Ratove zvijezda' novoj generaciji filmadžija".

Prilikom objave o kupovini Dizni je najavio planove za izlazak novog filma popularne sage "Ratovi zvijezda", njegovog sedmog dijela, za 2015. godinu. Nakon toga uslijediće i osmi i deveti dio te potom svake dvije do tri godine novi nastavak.

Bonus video: