Simonoviću novi mandat na čelu Olimpijskog komiteta Crne Gore

On je nakon izbora kazao da su predhodne četiri godine bile period velikog uspjeha crnogorskog sporta.
136 pregleda 4 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Luka Zeković
Dušan Simonović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2012. 15:27h

Dosadašnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović tu funkciju obavljaće i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Skupštini te asocijacije.

Simonović je dobio jednoglasnu podršku delegata, a izabran na predlog atletskog, biciklističkog, vaterpolo i plivačkog, bokserskog, gimnastičkog, rvačkog, rukometnog, tekvondo, streličarskog, stonoteniskog, teniskog i skijaškog saveza Crne Gore.

Za njega je glasao 41 delegat.

Pravo glasa imaju delegati saveza iz sportova koji su na programu olimpijskih i mediteranskih igara, kao i predstavnici Kluba crnogorskih olimpijaca i sportskih komisija.

Simonović je bio jedini kandidat za predsjednika.

On je nakon izbora kazao da su predhodne četiri godine bile period velikog uspjeha crnogorskog sporta.

"Trudili smo se da u organizacionom smislu ispratimo sve ono što je bio zahtjev našeg sporta. Čini mi se da smo to dobro uradili zahvaljujući posvećenosti i ozbiljnom radu male ekipe COK. Dobrim radom Izvršnog odbora, uz saradnju sa Međunarodim olimpijskim komitetom i podršku crnogorskih saveza, državnih organa i sponzora", rekao je Simonović.

Prema njegovim riječima, rezultat napora COK je rezultat na olimpijskim igrama u Londonu.

“Uz sav trud i rad koji sam uložio i ljude sa kojima sam radio da nije bilo rezultata iz Londona ne bi bio jedini kandidat i danas ponovo biran. Zahvalan sam sportistima koji su mi to zadovoljstvo pružili”, rekao je Simonović.

On je na toj funkciji od 28. maja 2003. godine.

Mandat mu je produžen na Skupštini 23. novembra 2008. godine.

Skupština je jednoglasno usvojila novi Izvršni odbor, koji će kao i predhodni brojati 17 članova.

On je za potpredsjednike, kao i u prethodna dva mandata, predložio Zoricu Kovačević i Andriju Popovića.

Novi članovi IO su Bojana Popović i Dragan Samardžić, koji su zamijenili Igora Vušurovića, Vladimira Kavarića i Miodraga Ivanovića.

U IO su još Krsto Bošković, Branko Jovanović, Ranko Jovović, Džemal Ljušković, Boro Lazović, Boro Mračević, Vanja Mugoša, Mladen Rabrenović, Dimitrije Rašović, Božidar Vuksanović i Vesna Medenica.

Simonović je najavio da će posljednjeg, 17. člana IO saopštiti naknadno.

U Nadzorni odbor, kao i u predhodnom mandate, izabrani su Dejan Bajić i Danilo Vuksanović, dok je Miodrag Ivanović zamijenio Dragana Marovića.

Skupština je usvojila Izvještaj o učešću na Olimpijskim igrama u Londonu i aktivnostima COK u period od 2007. do 20012. godine.

Skupština broji 65, a u radu su učestvovala 52 delegata.

Bonus video: