Dramatična pljačka: Vlasnik se rvao sa lopovom, mladić pokušao da im blokira vrata

U trenutku kada su pljačkaši uletjeli u radnju, radnica je telefonom razgovarala sa vlasnikom
438 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2012. 13:28h

Dva maskirana pljačkaša, uletjela su sinoć oko 17.30 časova u prodavnicu satova i nakita “Monte Jewelry&Watches” na Bulevaru Džordža Vašingtona, opljačkali je, a zatim bježeći, pucali na vlasnika.

Policija je sinoć tragala za lopovima.

U trenutku kada su pljačkaši uletjeli u radnju, radnica je telefonom razgovarala sa vlasnikom.

Nakon što su munjevito ušli, jedan od pljačkaša sa kačketom na glavi i maramom preko lica, prislonio je pištolj uz tijelo radnice, ugurao je u drugu prostoriju i zaprijetio joj da ćuti.

Za to vrijeme, njegov kolega čekićem je polomio staklenu vitrinu i počeo da kupi satove.

Uperili pištolj i u vlasnika susjedne radnje

Osjetivši da nešto nije u redu tokom razgovora sa radnicom, vlasnik Miško Đurišić, koji je automobilom prolazio nedaleko od svoje prodavnice, zaustavio je vozilo, otrčao do radnje i uspio da, uz pomoć metalne šipke, obori na pod pljačkaša koga je zatekao u prvom dijelu prodavnice.

Iz drugog dijela radnje, tada je izletio drugi pljačkaš, i uz prijetnju pištoljem uspio da “oslobodi” kolegu.

Đurišić je tada izudaran pištoljem po glavi i vratu, a tokom tog haosa, jednom od lopova ispao je plijen.

Drama se tu nije završila - pljačkaši su pištolj tada morali da upere u muškarca, koji se sa spoljne strane naslonio na vrata i pokušavao da onemogući njihov bijeg dok ne stigne policija.

Momak, čiji butik se nalazi u blizini opljačkane radnje, međutim, pomjerio se nakon što je jedan od lopova pištolj uperio u njega.

Pljačkaši su brzo pretrčali Bulevar Džordža Vašingtona i kroz portun Profesorke zgrade, pobjegli prema Studentskom domu.

Đurišić je potrčao za njima, a za njim i mladić koji je prethodno držao vrata kako pljačkaši ne bi umakli, strahujući da bi ovi mogli da ubiju Đurišića.

Tokom jurnjave, pljačkaši su zapucali prema Đurišiću i uspjeli da umaknu.

Satovi vrijedni 7.000 eura

Đurišić sinoć nije razgovarao sa novinarima, a policija nije dozvoljavala da se priđe radnji.

Radnica je inspektorima tokom uviđaja kazala da misli da su ukradena dva sata.

Vrijednost tih satova, prema tvrdnjama iz policije, je 7.000 eura.

Ona je policiji rekla da razbojnik, koji je lomio stakla, ima izrazito plave ili zelene oči, izrazito duguljast nos, da je visok oko 1,85 m i mršav.

U “Monte Jewelry&Watches” prodaju se i satovi vrijedni više desetina hiljada eura.

Pucali iz gasnog pištolja?

“Vijestima” je sinoć iz Uprave pollicije saopšteno kako sumnjaju da su pljačkaši pucali iz gasnog pištolja, dok je vlasnik preko Bulevara Džordža Vašingtona jurio za njima.

Radnica je sinoć inspektorima saopštila da je čula zvuk sličan pucnju unutar prodavnice dok je bila u drugom dijelu radnje. Inspektori, međutim, pretpostavljaju da nije u pitanju pucanj, već da je ona čula prasak dok je drugi lopov čekićem lupio staklenu vitrinu.

Detektorom su sinoć češljali radnju, ali čauru nijesu našli. Inspektori su sinoć pregledali šta su zabilježile sigurnosne kamere iz opljačkane prodavnice, ali i one iz okolnih radnji i ambasade Italije, pored koje su dvojica maskiranih lopova pobjegli.

Policija je sinoć uzimala izjave od radnice prodavnice “Monte” i očevidaca.

Galerija

Bonus video: