Vlahović oslobođen optužbe da je ranio braću Ivanović

Vlahović se zahvalio sudu na oslobađajućoj presudi i konstatovao da je pravda konačno stigla
837 pregleda 0 komentar(a)
Milija Majk Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Milija Majk Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2012. 18:29h

Milija I. Vlahović zvani Majk iz Kolašina, oslobođen je optužbe da je 2002. godine u Baru teško ranio braću Ivanović Dragoslava i Duška i da je tada doveo u opasnost život Sretka Šljivara.

Prvostepenu presudu je u ponovljenom postupku donijelo krivično vijeće sudije Biljane Uskoković.

“Svim dokazima provedenim na suđenju, nije utvrđeno sa potpunom izvjesnošću da je Vlahović pokušao da ubije braću Ivanović pucajući iz automatske puške na njihovo vozilo 'mazda' dok su se nalazili zaustavljeni na semaforu na raskrsnici Ulice JNA i Bulevara 24. novembra, kod Centrojadrana u Baru. Sud nalazi da ne postoji nijedan dokaz...

Provedenim dokazima nesporno je utvrđeno da je 'golf 2' došao sa lijeve strane 'mazde' i da je osoba iz “golfa” pucala na njih iz automatske puške. Nijednim dokazom nije potvrđeno da je Vlahović bio u 'golfu'. Sud nije prihvatio izjave Duška i Dragoslava, da je optuženi Vlahović pucao na njih, jer su njihovi iskazi protivurječni, neistiniti i nedosljedni”, kazala je, između ostalog, sudija Biljana Uskoković u obrazloženju presude.

Vlahović se zahvalio sudu na oslobađajućoj presudi i konstatovao da je pravda konačno stigla.

Prethodnom odlukom vijeća sudije Mušike Dujovića, Vlahović je u junu 2004. godine osuđen na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva braće Ivanović, dok je oslobođen optužbe da je 25. aprila 2002. iz puške ranio Nikolu Spasojevića u naselju Ilino polje u Baru. Oslobađajuća presuda za pokušaj ubistva Spasojevića je potvrđena, dok je osuđujuća ukinuta.

Bonus video: