Skijaške naočare nove generacije: Temperatura, mapa, brzina, muzika...

Ekran nudi različite informacije, uključujući mape, temperaturu, analize skokova, brzinu, listu pjesama...
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 10:40h

Kompanija Oakley je ove sedmice na tržište plasirala nove skijaške naočare Oakley Airwave. One sadrže ekran poput onog koji koriste piloti borbenih aviona i još neka tehnološka poboljšanja.

Naočare Airwave imaju Recon MOD monitor, koji je smješten ispod desnog oka. On projektira ekran za koji zvaničnici Oakleyja tvrde da daje isti osjećaj gledanja u 14-inčni ekran sa distance od 1,52 metra.

Ekran nudi različite informacije, uključujući mape, temperaturu, analize skokova, brzinu, listu pjesama, pa čak i lokaciju vaših prijatelja na planini. Skijaši na taj način mogu saznati sve informacije bez gubljenja koncentracije. Naočare sadrže Oakleyjevu performance optics tehnologiju, a moguća je i zamjena stakala.

Imaju integrisan GPS i Bluetooth, tako da se njihove funkcije mogu kontrolisati putem sata otpornog na vodu ili smartphonea sa operativnim sistemima iOS ili Android.

Aiewave naočare koštaju oko 600 dolara. Moguće ih je kupiti u Oakleyjevim i Appleovim prodavnicama, kao i kod online prodavača.

Galerija

Bonus video: