Tuča službenika Uprave za imovinu kod zgrade predsjednika

“Neka ste se dovatili, tucite se sad malo među sobom”, dobacio je zavađenim službenicima prolaznik koji je tuda naišao autom
234 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 15:08h

Dva službenika Uprave za imovinu sukobila su se juče oko 10.30 časova na platou ispred ulaza u zgradu predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, V. M. i J. Ć., koji su u zgradu predsjedništva došli da dostave hranu i sokove, prilikom izlaza verbalno su se sukobili.

Očevidac ovog događaja, Podgoričanin Savo Vujošević, koji je u to vrijeme prolazio pored Skupštine Crne Gore, tvrdi da je nakon verbalnog duela došlo i do kraćeg fizičkog obračuna.

"Kretao sam se oko 10.30 časova svojim ’opelom’ od hotela ’Crna Gora’ ka Mostu Blaža Jovanovića, kada sam sa svoje desne strane primijetio da se dvojica momaka svađaju na platou kod ulaza u zgradu predsjednika Vujanovića. Jedan od njih, koji je bio fizički nadmoćniji, udario je zatvorenom šakom u glavu ovog drugog, nakon čega je pogođeni završio u ležećem položaju na stepeništu”, rekao je “Vijestima” Vujošević.

On je dodao da ne zna šta se kasnije dešavalo, jer je morao da produži dalje da ne bi, kako je rekao, napravio zastoj u saobraćaju.

Njegove riječi nijesu potvrdili službenici Uprave policije koji obezbjeđuju zgradu predsjedništva.

Oni su, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u službenoj zabilješci, koja je dostavljena njihovim nadređenima, zabilježili da između dvojice službenika Uprave za imovinu nije bilo fizičkog kontakta, već samo verbalni sukob.

Takođe, pisalo je da je u tim trenucima automobilom naišao nepoznati čovjek, koji je zastao na putu i doviknuo: “Neka ste se dovatili, tucite se sad malo među sobom”, nakon čega je napustio lice mjesta.

Uprava za imovinu: Samo kraći nesporazum

Iz Uprave za imovinu saopšteno je da su J. Ć. i V. M. juče izvršavajući svoje radne obaveze u zgradi Predsjednika Crne Gore, imali kraći nesporazum oko načina izvršenja radnih zadataka.

“Nesporazum nije prerastao ni u verbalni, ni u fizički konflikt, o čemu može posvjedočiti i službenik Uprave policije, koji je u tom trenutku obezbjeđivao zgradu Predsjednika. Kako smo obaviješteni, u tom događaju nema elemenata ni prekršajne ni krivične odgovornosti službenika Uprave za imovnu, jer bi, u suprotnom, njihovo ponašanje bilo predmet interesovanja nadležnih organa.

Bez obzira na ove okolnosti, Uprava za imovinu razmotriće potrebu pokretanja disciplinskog postupka protiv svojih službenika”, piše u saopštenju Uprave za imovinu.

Vjeruješ li ti ovo?

Portparolka Ministarstva finansija Marija Radunović, napisala je: “Vjeruješ li ti ovo”, odgovarajući elektronskom poštom na pitanja “Vijesti” u vezi sa incidentom. Poruka je, najvjerovatnije, bila namijenjena nekom drugom, ali je mejl završio kod novinara “Vijesti”.

Prethodno je u telefonskom razgovoru kazala da to nijesu pitanja za njih, već za direktora Uprave za imovinu.

Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave, propisano je da Ministarstvo finansija vrši nadzor nad zakonitošću i cjelishodnošću rada Uprave za imovinu.

Radunović je u telefonskom razgovoru kazala da ona jeste portparol Ministarstva finansija, ali da to ne znači i za “svih devet uprava” nad kojima to ministarstvo vrši nadzor.

Galerija

Bonus video: