show must stop

Koliko je mraka Sendi donijela industriji zabave?

Filmska i TV produkcija bazirana u Njujorku potpuno je stala, pozorišta i bioskopi su u mraku, a industrija zabave se suočava sa desetinama miliona dolara gubitka
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 10:32h

Filmska i TV produkcija bazirana u Njujorku potpuno je stala, pozorišta i bioskopi su u mraku, a industrija zabave se suočava sa desetinama miliona dolara gubitka.

Reditelj Daren Aronofski svakako nije očekivao da mu prava superoluja zaustavi produkciju filma “Noje”. Film u kome Rasel Krou tumači biblijskog proroka koji je sagradio barku kako bi se spasio od predstojećeg potopa, značajno je ugrožen Sendinim “divljanjem”.

“Los Angeles Times” piše da jedna od barki sagrađena za film, 137 m dugačka, 23 m visoka i 14 m široka, “pliva” u njujorškom Oyster Bayu i ne zna se da li će biti upotrebljiva za snimanje.

Uragan Sendi je pokazao da je stara poslovica šoubiza: „The show must go on” (Šou ne smije da stane) čista laž. Najgora oluja koja je pogodila Istočnu obalu u posljednjih sto godina paralizovala je Njujork, odložila filmske premijere, prekinula snimanja (i na otvorenom i na zatvorenom) i primorala Brodvej da ugasi svjetla. U trenutku kad je grad u vanrednom stanju, filmska, pozorišna i TV produkcija grada polako sabira štetu koja bi mogla da dostigne desetine miliona dolara. Jedna od tri scene na kojima se snima serija “Blue Bloods” je pod vodom, zvijezda Tom Selek je bio “zaglavljen”u jednom hotelu u centru grada a stan Donija Valberga na Donjem Menhetnu je poplavljen.

Večernje emisije Džimija Falona i Dejvida Letermana snimane su bez publike, otkazana je premijera “Ane Karenjine” sa Džudom Loom i Kirom Najtli. U Njujorku se trenutno snima preko deset filmova i 21 TV serija. Sve produkcije su prekinute na najmanje tri dana. Mnogi studiji se nadaju da će im osiguranje maksimalno pokriti štetu, ali “ništa ne može nadoknaditi gubitak momentuma, što naročito šteti malim filmovima kao što je naš”, kaže Entoni Mastromauro, producent nezavisnog filma “After the Fall”.

Njujork ovih dana izgleda kao prava kulisa za film katastrofe: voda ide kroz tunele, rijeke Hadson i Ist preplavile su kilometre obale, a masovni nestanak električne energije potpuno je ugasio prepoznatljiv noćni pejzaž Menhetna.

Galerija

Preporučujemo za Vas