Martinović i Šćepanović osuđeni za šverc 71 kg kokaina

Željko Martinović zvani Kiko sa Cetinja danas je osuđen na 7 godina zatvora, dok je Dragan Šćepanović iz Bijelog Polja, osuđen na 9 godina zatvora zbog šverca 71 kg kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU
261 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2012. 09:42h

Željko Martinović zvani Kiko sa Cetinja danas je osuđen na 7 godina zatvora, dok je Dragan Šćepanović iz Bijelog Polja, nastanjen u Beogradu, osuđen na 9 godina zatvora zbog šverca 71 kg kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU.

Draganu Šćepanoviću je suđeno u odsustvu jer se još uvijek nalazi u bjekstvu.

Španska policija je kokain zaplijenila na brodu “Perast” kada je uplovio u luku Taragona u Španiji, a zaplijenjena je određena količina droge koja se nalazila u iznajmljenom stanu u tom gradu.

Martinović švercovao kokain da bi mogao da liječi dijete >>>

Željko Martinović je u ovom lancu šverca kokaina prenosio uputstva dobijena od Šćepanovića pomorcima na brodu “Perast” dok je pomorac Nikola Mrvaljević Martinoviću javljao dokle je brod stigao i kada će uploviti u špansku luku.

Kokain, za čiji su šverc osumnjičeni Šćepanović i Martinović čist 83 odsto >>>

Mrvaljević je za prenos jednog pakovanja kokaina bio plaćen između 4 i 5.000 eura. On je sa još nekoliko mornara sa “Perasta” su zadržani u Španiji i nalaze se pod policijskom istragom.

Svi okrivljeni osuđeni su za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok su zbog nedostataka dokaza oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije.

Presudu je danas u Višem sudu u Podgorici izreklo specijalizovano vijeće kojim je predsjedavala sudija Milenka Žižić.

Bonus video: