Podgoričani uhapšeni zbog krađe, jedan pokušao bjekstvo vozom

Policija njih trojicu sumnjiči da su noći između 28. i 29. oktobra, provalili u kiosk „Tabacco Express“, koji je u vlasništvu firme „Rokšped“
255 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2012. 20:50h

Podgoričani Miloš Simović (19), Luka Nikić (19) i Muhamed Kozica (22) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili tešku krađu.

Policija njih trojicu sumnjiči da su noći između 28. i 29. oktobra, provalili u kiosk „Tabacco Express“, koji je u vlasništvu firme „Rokšped“ , iz nje iznijeli veću količinu cigareta, a zatim pobjegli, kada su primijetili policijsku patrolu.

“Sumnja se da su M.S, L.N. i M.K. vozilom „renault 19“ došli do kioska i parkirali se na oko 50 metara od objekta. Potom su M.S. i M.K. podesnim sredstvom obili ulazna vrata kioska, dok je L.N. čuvao stražu. Iz kioska su, kako se sumnja, iznijeli veću količinu cigareta koje su zatim stavili u velike crne najlonske kese”.

“Uspjeli su da jedan dio ubace u gepek vozila sa kojim su se dovezli, dok drugi dio cigareta nisu uspjeli da odnesu, već su ih ostavili na ulazu u kiosk jer su primijetili policijsku patrolu koja je nailazila”.

“Osumnjičeni su tada, sumnja se, pobjegli, ostavivši za sobom i vozilo sa cigaretama u gepeku. Policijski službenici su vozilo dislocirali sa lica mjesta i nad njim obavili kriminalističko–tehnički pregled. Pronađen je i izuzet 141 boks (šteka) cigareta koje su bile otuđene – 84 u gepeku vozila i 57 ostavljenih u blizini kioska”, saopšteno je iz Uprave policije.

Simović i Nikić uhapšeni su u Podgorici, a za Kozicom je raspisana potjernica.

“Za M.K. je raspisana lokalna potraga sa mjerom - hapsiti. Službenici Ispostave granične policije Bijelo, na graničnom prelazu, prilikom provjere putnika, u međunarodnom brzom vozu, koji saobraća na liniji Bar – Beograd, izvršili su provjeru M.K. Provjerom je utvrđeno da se M.K. potražuje od strane PJ Podgorica, nakon čega je lišen slobode i sproveden iz voza”, piše u saopštenju policije.

Njih trojica uz krivičnu prijavu, predati su zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici.