Uhapšenima u akciji "Medvjed" 28 godina zatvora

Bekim R. Tabaković (32) iz Berana, osuđen je na jedinstvenu kaznu od pet godina i dva mjeseca
613 pregleda 5 komentar(a)
Droga, heroin, Foto: Uprava policije
Droga, heroin, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 01.11.2012. 20:29h

Specijalno vijeće Šefkije Đeševića u Višem sudu u Bijelom Polju, osudilo je juče na ukupno 28 godina i mjesec zatvora sedmoro optuženih u policijskoj akciji „Medvjed“.

Bekim R. Tabaković (32) iz Berana, osuđen je na jedinstvenu kaznu od pet godina i dva mjeseca, Rožajci Munir Uković (41) i Samir Z. Kurpejović (34) dobili su tri i po godine, odnosno četiri godine i tri mjeseca.

Beranac Ivan Biletić (30) osuđen je na šest godina, a njegov brat Dragan na pet godina i dva mjeseca, dok su Danijel Mandić (29) i Bjelopoljac Marko N. Dacić (25) osuđeni na po dvije godine i pet mjeseci zatvora.

Optužbe su oslobođeni Beranci Denis S.Rebronja (24), Adis H.Ljušković (27) i Orhan R.Musić (31), dok je Ukoviću ukinut pritvor u kojem se nalazio od 9. septembra 2009. godine.

Oni su se teretili za zločinačko udruživanje i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga na organizovan način.

Navodi se da su, djelujući u dvije kriminalne grupe, od polovine juna do početka septembra 2009. godine, na području Rožaja, Bijelog Polja, Berana i Podgorice, neovlašćeno kupovali i prenosili veću količinu heroina.

Nakon hapšenja, policija je saopštila da je Tabaković nabavljao veće količine heroina, najvjerovatnije sa Kosova.

“Nakon čega su, u isporukama od po nekoliko kilograma, vršili miješanje i prepakivanje droge, koju su dalje, u količinama od jedan do dva kilograma, prodavali”, saopštila je tada policija.

Bonus video: