Muković u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Muković je danas u osmini finala kategorije do 71 kilogram, disciplina lou kik, jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Bugarina Venelina Ankova
151 pregleda 0 komentar(a)
Strugar, Foto: Zoran Đurić
Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.10.2012. 19:22h

Crnogorski kik bokser Damir Muković plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Ankari, dok su Milan Jovanović i Boban Krušić eliminisani.

Muković je danas u osmini finala kategorije do 71 kilogram, disciplina lou kik, jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Bugarina Venelina Ankova.

Njegov naredni rival biće Anatolij Moisev iz Rusije.

Krušić je u osmini finala kategorije do 81 kilogram poražen od Moldavca Mirčee Alekseja.

Jedini crnogorski predstavnik u disciplini K1, Milan Jovanović, u osmini finala kategorije do 71 kilogram izgubio je od Tihomira Vranića iz Hrvatske.

Selektor Ivan Strugar kazao je da je zadovoljan postignutim prvog takmičarskog dana.

"Posebno mogu biti zadovoljan pokazanom borbenošću mojih takmičara, koji su u mečevima sa ozbiljnim protivnicima pokazali zrelost i napredak. Jovanović i Krušić su izgubili na poene, dok je Muković u sve tri runde bio bolji od jednog od najboljih u toj kategoriji na takmičenju", kazao je Strugar u izjavi dosatavljenoj agenciji MINA.

On je kazao da će sjutra na ring Remzija Dacić i Damir Muković.

Dacić je u kategoriji do 63,5 kilograma bio slobodan u osmini finala, a u četvrtfinalu rival će mu biti bolji iz duela Bejtulaha Bektašoglua iz Turske i Njemca Janika Kerna.

Voljom žrijeba Emil Nurković se bez borbe plasirao u polufinale i obezbijedio bronzanu medalju.

Njegov rival u meču za finale, u kategoriji do 57 kilograma discipline lou kik, biće Boban Marinković iz Srbije.

Bonus video: