Podgoričani osumnjičeni za krađu cigareta

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici
101 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.10.2012. 12:37h

Zbog sumnje da su počinili tešku krađu, špodgorička policija uhapsila je juče trojicu Podgoričana.

Dvojica njih, M.S. (19) i L.N. (19) uhapšeni su u Podgorici, M.K. (22) je uhapšen na graničnom prelazu Bijelo Polje, u međunarodnom vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd.

Iz Uprave policije je saopšteno da policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su njih trojica tešku krađu počinili u noći između 28. i 29. oktobra, na štetu „Tabacco Express“, kioska u vlasništvu firme „Rokšped“ d.o.o. Podgorica, koji se nalazi u ulici Bracana Bracanovića.

"Sumnja se da su M.S, L.N. i M.K. vozilom „Renault 19“ došli do kioska i parkirali se na oko 50 metara od objekta. Potom su M.S. i M.K. podesnim sredstvom obili ulazna vrata kioska, dok je L.N. čuvao stražu. Iz kioska su, kako se sumnja, iznijeli veću količinu cigareta koje su zatim stavili u velike crne najlonske kese. Uspjeli su da jedan dio ubace u gepek vozila sa kojim su se dovezli, dok drugi dio cigareta nisu uspjeli da odnesu, već su ih ostavili na ulazu u kiosk jer su primijetili policijsku patrolu koja je nailazila. Osumnjičeni su tada, sumnja se, pobjegli, ostavivši za sobom i vozilo sa cigaretama u gepeku. Policijski službenici su vozilo dislocirali sa lica mjesta i nad njim obavili kriminalističko – tehnički pregled. Pronađen je i izuzet 141 boks (šteka) cigareta koje su bile otuđene – 84 u gepeku vozila i 57 ostavljenih u blizini kioska. Otuđene cigarete će biti vraćene vlasniku", piše u saopštenju policije.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Bonus video: