Šapuriću ponovo sude za ubistvo Milutina Kankaraša

Po žalbi advokata i tužioca, Apelacioni sud ukinuo je presudu i suđenje je krenulo iz početka
152 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.10.2012. 20:07h

Pred krivičnim vijećem sudije Predraga Tabaša za danas je u podgoričkom Višem sudu zakazan početak ponovljenog suđenja Nikšićaninu Zoranu Šapuriću, optuženom da je 12. januara 2008. ubio Milutina Kankaraša u kafani “VS”.

Krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol, osudilo je Šapurića u dva prethodna sudska procesa na 14 godina zatvora zbog ubistva Kankaraša, dok je na pet godina zatvora osuđen Srđan S. Radulović zbog ranjavanja Marka Vilotijevića.

Po žalbi advokata i tužioca, Apelacioni sud ukinuo je presudu i suđenje je krenulo iz početka.

U odluci Apelacionog suda piše da sud nije utvrdio da je Šapurić posjedovao pištolj u tom događaju. Dodaje se i da tvrdnje svjedoka Vilotijevića nijesu dokazane, niti da je on imao potporu u tim iskazima.

“Prvostepeni sud će u ponovnom postupku otkloniti povrede postupka ukazane ovom presudom. Radi razjašnjenja ove krivično-pravne stvari, sud će ponovnim neposrednim opažanjem na licu mjesta - ponovljenom rekonstrukcijom događaja, provjeriti odbrane optuženih i iskaz Vilotijevića, koji će se prethodno detaljno izjasniti u pogledu svih odlučnih činjenica, kao i provjeriti iskaze svjedoka Kovačević Čeda i Zindović Rajka i drugih svjedoka za koje nađe za potrebnim”, piše između ostalog u odluci Apelacionog suda.

Sudski proces treći put krenuo je iz početka u junu ove godine pred krivičnim vijećem sudije Branke Bošković.

Nakon odsustva sa posla usljed bolovanja, predmet je u rad dodijeljen sudiji Tabašu, dok je sudija Bošković rasporedom poslova u sudu premještena u drugostepeno vijeće Višeg suda.

Bonus video: