Državljanin Srbije uhapšen u Kotoru

124 pregleda 0 komentar(a)
Interpol, Foto: Interpol.int
Interpol, Foto: Interpol.int
Ažurirano: 14.06.2018. 09:09h

Državljanin Srbije Tomislav Bogićević (28) lišen je slobode u Kotoru po međunarodnoj potjernici raspisanoj od stane NCB Interpol Beograd.

Bogićević se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i radi vođenja krivičnog postupka u drugom predmetu ali za istovjetno krivično djelo.

"Službenici OB Kotor su, 08.06.2018. godine, u Kotoru na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Beograd lišili slobode Tomislava Bogićevića, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i radi vođenja krivičnog postupka u drugom predmetu, za istovjetno krivično djelo. Lišenju slobode je prethodila višemjesečna aktivnost Grupe za ciljane potrage Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju i službenika kriminalističke policije OB Kotor, koje su rezultirale saznanjem da se Bogićević nalazi na teritoriji Opštine Kotor", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bogićević je priveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Bonus video: