Istraživanje i razmjena ideja

Prvi broj na 53 strane, u potpunosti je sadržajem pogodio želju osnivača da časopis doprinose razvoju sporta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2012. 13:00h

"Časopis “Montenegrin Journal of sports science and medicine” je forum za istraživanje i dijalog o vrijednostima i formama sportskih nauka i sportske medicine.

Posvećen je vrijednostima kritičkog razmišljanaja i naučnog istraživanja - stoji, između ostalog, u uvodniku urednika ovog časopisa na engleskom jeziku, prof. dr Duška Bjelice.

A prvi broj na 53 strane, u potpunosti je sadržajem pogodio želju osnivača da časopis doprinose razvoju sporta.

I već pri pogledu na spisak saradnika, ovaj časopis će nuditi raznovrsne teme i istraživanja, pošto uređivačkoj politici doprinose stručnjaci ne samo sa univerziteta u okruženju, već cijele Evrope i Amerike.

Časopis će izlaziti dva puta godišnje i objavljivaće originalna istraživanja iz cjelokupnog spektra naučnog doprinosa razvoju sporta. Časopis se već nalazi pod okriljem četiri međunarodne baze, a u toku je prijem u još tri. To će garantovati dostupnost publikovanih istraživanja širom svijeta.

Časopis otvara istraživanje Zagrebačkog univerziteta “Razlike između fudbalskih i rukometnih golmana u morfološkim karakteristikama”, a posebno interesantna su i zapažanja i radovi sa Univerziteta u Nišu, Ankari, Istanbulu...

Osim publikovanja naučnih istraživanja, ovaj časopis će objavljivati i zaključke sa naučnih konferencija iz oblasti sportske nauke i sportske medicine. U prvom broju dati su zaključci sa 9. međunarodne naučne konferencije “Sports performance”, koji je organizovao Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

Duško Bjelica je dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću i urednik časopisa za sport, fizičko vaspitanje i zdravlje “Sport mont”, koji izdaje Crnogorska sportska akademija.

Bonus video: