Reljić: Pravili smo nedopustive greške

"Dešavaju nam se takve gluposti, koje početnici, generalno, ne bi pravili. Da li je to nedostatak tih utakmica, ne znam", kaže za "Vijesti" trener Budvanske rivijere
127 pregleda 1 komentar(a)
Siniša Reljić, Foto: Cev.lu
Siniša Reljić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 30.10.2012. 23:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Češke Budjejovice - Siniša Reljić, trener Budvanske rivijere je nakon poraza od Jihostroja (3:0), u drugom kolu grupe B Lige šampiona, izjavio da se ekipi „neke stvari ponavljaju iz utakmice u utakmicu“.

„Jednostavno, u završnici ne možemo da završimo set. Mene brine to što imamo dovoljno iskusnu ekipu koja bi to trebala da uradi. Međutim, dešavaju nam se takve gluposti, koje početnici, generalno, ne bi pravili. Da li je to nedostatak tih utakmica, ne znam...Ali opet, kad imaš toliko iskustvo i kad si igrao puno takvih utakmica, ne bi smjelo da dođe do toga. Šta da radimo, izgubili smo od ekipe koja je igrala motivisano i borbeno, ali ništa specijalno i sa njima smo mogli da igramo“, rekao je za „Vijesti“ Reljić.

Trener Budvana ističe da je ekipa jedino na početku prvog seta bila „disciplinovana i radila ono što je bio dogovor“.

„Kasnije je to sve krenulo jednim drugim tokom, i nije moglo da se vrati. U trećem setu, smo, takođe počeli dobro, ali smo onda ušli u seriju grešaka koje su nedopustive za ovakvu ekipu“, dodaje Reljić, i ističe da je sada situacija teška kada je prolaz u drugu rundu u pitanju:

„Ali, i dalje imamo šansu, i dok god ona postoji mi ćemo probati da dođemo do druge runde, eventualno do Kupa CEV. Ambicije ostaju iste, a da li ćemo uspjeti u tome, vidjećemo. Mi ćemo, u svakom slučaju, dati sve od sebe“, zaključio je trener Budvanske rivijere.

Venecuelanski primač Augustin Rohas Gevara je izjavio je da je meč bio veoma težak za obje ekipe.

„Ovo je bio jako važan meč za nas, kao i svaki u Ligi šampiona, jer je ovo naša velika šansa. Mi smo, čini mi se, igrali bolje na servisu. Budvanska rivijera je, međutim, pokazala da će biti jako opasan rival za svakoga u našoj grupi. Nas očekuju dva teška meča sa Lokomotivom“, rekao je „Vijestima“ Rohas.

Trener češkog šampiona Jan Svoboda je rekao da nije bilo lako doći do pobjede, te da su prvi i treći set bili neizvjesni do kraja.

„Mi smo imali bolji napad nakon odličnog prijema servisa, dok su oni igrali bolje u odbrani. Bila je borba čitavu utakmicu, i mogu biti zadovoljan igrom mog tima i pobjedom. Pokušaćemo da iznenadimo Lokomotivu, koja je, ipak, druga klasa u odnosu na ostale timove iz grupe“, izjavio je za „Vijesti“ Svoboda.

Bonus video: