Na podgoričkom aerodromu uhapšen Mirza Toskić

Toskić je uhapšen na pasoškoj kontroli nakon što je avionom "Montenegro erlajnsa" u 9.30 časova na liniji Beograd - Podgorica sletio na aerodrom u Podgorici
226 pregleda 14 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.10.2012. 11:30h

Mirza Toskić (30) koji se od 18. oktobra potraživao u okviru policijske akcije "Zvijezda" uhapšen je jutros na podgoričkom aerodromu.

Iz Uprave policije saopšteno je da je Toskić uhapšen kada je pristupio pasoškoj kontroli, nakon što je avionom „Montenegro Airlines“, letom u 09,30 časova na relaciji Beograd – Podgorica, sletio na granični prelaz Aerodrom Podgorica."M.T. je predat službenicima Sektora kriminalističke policije – Odjseka za borbu protiv droge i krijumčarenja i u toku dana će biti sproveden Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz policije.

Tokom akcije "Zvijezda" koje je otpočela u martu, policija je presjekla četiri lanca krijumčarenja opojnih droga, koja su vodili od Kosova ka Crnoj Gori. Od početka akcije zaplijenjeno je oko pet kilograma heroina visokog procentra čistoće, jedan kilogram i šesto pedeset grama marihuane i tri kilograma smješe koja služi za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini.

Pretresom deset stanova policija je pronašla i oduzela oko 600 grama heroina, dva automobila veće vrijednosti, mobilne telefone i novac

Iz Rožaja krijumčarili do Podgorice

Tog dana, pretresom deset stanova policija je pronašla i oduzela oko 600 grama heroina, dva automobila veće vrijednosti, mobilne telefone i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom opojnih droga.Iz policije je saopšteno da su u okviru ove akcije, od marta 2012. godine, uhapšeni Bjelopoljci H.M. (24), B.M. (22), B.A. (22) i B.N. (26), zatim C.A. (24) i H.A. (44) iz Rožaja i S.D. (30) iz Podgorice.Iz policije je saopšteno da koordinirane i planske aktivnosti policije ukazuju na sumnju da su osumnjičena lica krijumčarila heroin sa Kosova u Crnu Goru na način što su drogu prvo krijumčarili do Rožaja, odakle su je takozvani kuriri dalje distribuirali i prenosili do Podgorice, radi ulične prodaje na teritoriji Crne Gore.

U ovoj akciji učestvovali su službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, područnih jedinica Podgorica i Berane, Ispostave Rožaje i Posebne jedinice policije, a crnogorska policija tokom realizacije akcije sarađivala je sa Policijom Kosova.

Bonus video: