Hodžić: Mima Karadžić je došao da nosi kofere, a postao je odličan glumac

"U proteklih 36 godina koliko DODEST postoji, najveća ex-Yu glumačka imena počela ovdje. Iz prvih generacija su Žarko Laušević, Mima i Milan Karadžić, Branka Sekulić, Jagoš Marković, Mladen Nelević, Bane Popović, Petar Božović i drugi"
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2012. 17:11h

Na audiciji za nove polaznike pozorišne radionice DODEST, koja se održala u četvrtak, petak i subotu u KIC-u “Budo Tomović”, najviše je bilo srednjoškolaca. Tokom svojih “pet minuta” imali su priliku da se predstave, pokažu svoj talenat i ubijede žiri da su baš oni budući uspješni glumci. Nakon recitovanja pjesme po izboru, od njih je zahtijevano da isti tekst izgovaraju sa tugom, bijesom ili kroz smijeh, dok u isto vrijeme šetaju ispred ostalih kandidata.

"Nemam konkretnih planova za budućnost, ali nakon što sam pročitala članak u novinama za audiciju, odlučila sam da vidim da li kod mene postoji glumački talenat koji bih pokrenula", kazala je za “Vijesti” Zorana Tošić, koja je recitovala “Bjelinu” Vitomira Nikolića.

Ona je kao najhrabrija u grupi prijavljenih tog dana, odlučila da se prva predstavi, a zatim je na zahtjev žirija odglumila kupovinu u marketu. Dok su neki razgovarali u govornici, drugi su kuvali kafu u imaginarnoj kuhinji ili dozivali prijateljicu sa druge strane bulevara, a bilo je i onih koji su došli bez pripreme.

"Trebalo je da idem kući, ali sam naišla na drugaricu koja mi je rekla da ide na audiciju. Nisam imala ništa u planu, pa sam odlučila da i ja idem sa njom. Nagovorila sam i još jednu prijateljicu koja je bila sa mnom da učestvuje na audiciji", otkrila je Kristina Dedić. Za nju je pozorišna radionica DODEST, kako kaže, korak do dramaturgije kojom želi da se bavi u budućnosti.

Dok su neki razgovarali u govornici, drugi su kuvali kafu u imaginarnoj kuhinji ili dozivali prijateljicu sa druge strane bulevara, a bilo je i onih koji su došli bez pripreme

"U proteklih 36 godina koliko DODEST postoji, najveća glumačka imena sa ex-Yu prostora su počela svoju karijeru ovdje. Iz prvih generacija su Žarko Laušević, Mima i Milan Karadžić, Branka Sekulić, Jagoš Marković, Mladen Nelević, Bane Popović, Petar Božović i mnogi drugi", prisjetio se on dodajući da su u DODEST-u svoje karijere počeli i danas veliki reditelji.

"Ima i onih koji su pošli nekim drugim putem, na primjer Jadranka Kovačević, Mirsad Rastoder, Rifat Rastoder i Milo Đukanović", otkriva Hodžić. On je istakao da je i ove godine broj zainteresovanih veliki, ali da, nažalost, ne mogu primiti sve. Na pitanje da li se dešavalo da neko ko naizgled nema talenta, kasnije postane jedan od najboljih, Džoni Hodžić odgovara:

"U pozorištu može mnogo toga da se nadoknadi. Recimo, Mima Karadžić je došao u DODEST da bi putovao sa nama i sa željom da nosi kofere, a postao je odličan glumac. Radom je postigao to sve. Nama je bitno da primijetimo potencijal koji može da se pokrene, a ne da procjenjujemo ko je talentovan, a ko ne", zaključuje Hodžić.

Galerija

Bonus video: