FIS o "slučaju Von" odlučuje naredne nedjelje

Četvorostruka ukupna pobjednica Svetskog kupa Von želi da se takmiči u muškoj konkurenciji na spustu u Lejk Luisu, u Kanadi, 24. novembra, šest dana prije ženske trke
95 pregleda 0 komentar(a)
Lindzi Von, Foto: Beta AP
Lindzi Von, Foto: Beta AP
Ažurirano: 28.10.2012. 15:45h

Međunarodna skijaška federacija (FIS) razmatraće 3. i 4. novembra u Švajcarskoj zahtjev Amerikanke Lindzi Von da se takmiči u konkurenciji muškaraca, prenosi “Mondo”.

Menadžer za medije FIS Rika Rakić potvrdila je da se Američka skijaška federacija obratila toj federaciji sa zahtjevom da se Lindzi Von takmiči sa muškarcima u spustu.

Portparol američke skijaške selekcije Dag Hejni rekao je da je su formalno dali podršku Lindzi Von u ispunjenju neobičnog cilja.

Četvorostruka ukupna pobjednica Svjetskog kupa Von želi da se takmiči u muškoj konkurenciji na spustu u Lejk Luisu, u Kanadi, 24. novembra, šest dana prije ženske trke.

Pravila FIS izričito ne zabranjuju ženama učešće u muškim trkama, ali je problem u tome što svi takmičari moraju da prođu kvalifikacijie.

"Pravilnik ne zabranjuje ženama da se takmiče sa muškarcima, ali kako će se u ovom slučaju odrediti startna pozicija Von, ako nije učestvovala ni u kakvim prethodnim kvalifikacionim trkama", rekao je direktor muških FIS trka Ginter Hujara.

Bonus video: